Niet lang geleden deelden we ook al het salaris én vermogen van zijn twee (ex?) collega’s Wilfred Genee en Johan Derksen. We waren nu ook wel benieuwd wat René van der Gijp qua centen in petto heeft.

Het vermogen van René van der Gijp

Jarenlang kijken een hele hoop mensen van de platte humor en de aanstekelijke lach van René. Dat trekt vele kijkers en daar krijgt hij dan ook lekker voor betaald. Hij is al sinds 2008 nauw betrokken bij de show en heeft – net als Wilfred en Johan – veel ophef rondom het praatprogramma meegemaakt. Dat zal je heus niet ontgaan zijn de afgelopen tijd.

rene van der gijp

Nu het programma ermee lijkt op te houden – althans in deze vorm – is het nog maar de vraag wat er met zijn salaris gaat gebeuren. Hier zal hij niet van wakker liggen want hij heeft al een aardig pensioen opgebouwd. Zijn vermogen wordt geschat op zo’n 2.5 miljoen euro. Mede doordat hij een aantal investeringen heeft gedaan in het vastgoed.

Salaris van man met de aanstekelijke lach

De overstap zorgde voor nog meer geld in het laatje. Los van een aantal kleine dingen, hadden ze het best naar hun zin bij RTL. Maar Wilfred Genee vond dat hij onterecht de schuld kreeg van aantal VI-rellen rondom Renate van der Gijp, Jelle Brandt Corstius en het ‘plagen’ van Humberto Tan. Op dat moment kwam ome John van Talpa om de hoek kijken. In slechts 21 minuten op een late vrijdagavond krijgt de Mol de heren zo ver om een contract te teken. Derksen en Genee tekenen het contract op het Talpa-hoofdkantoor, terwijl Van der Gijp het allemaal wel gelooft.

In de video hieronder legt René uit dat ze het eerste jaar van het programma helemaal niks betaald kregen – los van de reiskostenvergoeding van rond de 30 euro. Na het succes van VI Oranje ging dat bedrag met een bloedgang omhoog. Voordat ze het wisten gingen ze naar een salaris van 6 ton. Niks mis mee, zoals Gijp zou zeggen.