Veel ophef omtrent Johan Derksen

Het is niet de eerste keer dat Johan Derksen onder vuur ligt, maar deze keer lijkt het toch groter dan voorheen. Het heeft zelfs geleid tot een boycot van de Oranje leeuwen en leeuwinnen. Ook hebben meerdere adverteerders zich teruggetrokken om niet langer geassocieerd te worden met de show. Waardoor de meest recente ‘racisme-aflevering’ geheel zonder reclame werd uitgezonden. Of het programma überhaupt nog doorgaat is nog onduidelijk. Mede dankzij René van der Gijp en Derksen, die niet te spreken waren over de manier waarop Wilfred Genee zich in die aflevering opstelde.

View this post on Instagram

Haters will say it’s photoshopped. 🤡

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

Salaris van de voetbalanalist

Het vermogen van Johan Derksen heeft hij voornamelijk te danken aan zijn contracten bij RTL én Talpa. Naar verluidt zou hij bij Talpa meer verdienen dan hij bij RTL deed, namelijk €500.000 bruto per jaar. Natuurlijk gaat hier nog een aanzienlijk deel van af. Maar met de netto €240.000 die er van overblijft kan hij zeker lekker leven. Naast zijn salaris doet de 71-jarige man af en toe ook reclamewerk, waarvan hij de opbrengsten doneert aan het goede doel voor kankeronderzoek of dergelijke.

 

Vermogen van Derksen

Maar met dat salaris in gedachte, wat zou hij waard zijn? Johan zelf zegt niet veel om geld te geven, iets wat misschien ook makkelijker gaat als je er veel van hebt? Net zoals sommigen weleens zeggen: we zijn gelukkig, daar draait het om. Dan weet je ook wel genoeg. Volgens de Quote zou de spraakmaker in 2016 over een geschat vermogen van 1 miljoen euro beschikken. In de tussentijd heeft hij niet stil gezeten, dus reken maar dat dat nu wel een stuk hoger ligt.