Wanneer kan je de PS5 pre-orderen?

Een topman van Sony heeft laten weten dat zij een seintje geven wanner de PlayStation 5 mogelijk is om te kunnen pre-orderen. Het is dus niet zo dat er opeens een pagina wordt geopend en je dan te laat bent om hem daadwerkelijk te bestellen. Dus mocht je op een of andere obscure site bevinden en een PS5 kan pre-orderen, doe het niet.

Sony geeft nieuwe info over de nieuwe console

Eric Lempel is Head of Marketing bij Sony en zei: “Ik denk dat ik wel kan zeggen dat we je zullen laten weten wanneer pre-order zal plaatsvinden. En dit zullen we niet pas op het allerlaatste moment doen. We gaan je op een gegeven moment laten weten wanneer je PlayStation 5 kunt reserveren. Dus alsjeblieft, ga niet ergens in de rij staan om de PS5 alvast te reserveren, want we zullen het ruim op tijd melden.”

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

Het grote vraagstuk is natuurlijk wel of winkels hier zich daadwerkelijk aan gaan houden. De kans is aanwezig dat zij al eerder live gaan met hun pre-orders, ook al lopen de webshops in deze tijd als een tierelier. In het verleden zijn dat soort manieren van zaken doen nog weleens fout afgelopen, dus hopelijk wordt dit allemaal in goede banen geleid.

ps5 bestellen in nederland

De geruchten gingen kort geleden helemaal in het rondte, omdat onder andere Amazon een pagina had aangemaakt met meer informatie. Terwijl er geen enkele ontwikkelingen over een pre-order was. Zelfs Sony schrok hier een beetje van: “We weten niet wat daar is gebeurd, we hadden er niets mee te maken. Ik kreeg een bericht van iemand die zei: “Mensen staan in de rij bij winkels” en we wisten niet waarom,’ aldus Lempel.”

Pre-order mogelijk gelimiteerd tot één PlayStation 5 per huishouden?

Ook gaat het gerucht rond dat de PS5 pre-orders mogelijk gelimiteerd worden tot één per huishouden. Dit was namelijk ook het geval bij de release van de PS4. Dit gerucht werd aangewakkerd na een post van een Reddit-gebruiker. Hij vond een bepaalde foutmelding bij de broncode, waarbij de volgende tekst verscheen: “You can only purchase one version of the PS5™ Console: Disc or Digital. You have already added one PS5™ console to your cart.”

Dit betreft de officiële site van Sony. Het kan dus goed zo zijn dat het bij andere retailers wel mogelijk is om meerdere PS5 consoles te bestellen.

 

Prijs van de PS5

Desondanks er veel aandacht voor en rondom is, is er nog vrij weinig concreets bekend. De volgende grote vraag is natuurlijk; wat gaat het blitse apparaat kosten? De verwachting is dat de nieuwe console meer gaat kosten z’n voorganger, die destijds voor 399 euro werd in de verkoop ging. Ook de PlayStation 5 games zelf lopen hoger in de kosten in vergelijking met die van de PS4.