PS5 specificaties

Console liefhebbers kijken al maanden uit naar elk beetje nieuws wat ze kunnen krijgen omtrent de releasedatum van de PS5. De nieuwe console is onder andere uitgerust met Ultra HD Blu-Ray discs die minimaal 1000 gb aankunnen, een solid state drive-opslag en tray tracing. Hierdoor worden de lichteffecten mooier. Ook zal de controller een update krijgen, deze wordt uitgerust met haptic feedback. Ook krijg je bij de controller de optie om de gevoeligheid van de knoppen aan te passen,

Releasedatum van de Playstation 5

Het is vreemd dat de Deense site deze datum heeft gekozen. Niemand zou nog moeten weten wanneer de PS5 uit komt. Het is zelfs onduidelijk of dat nog dit jaar wordt. Sony heeft hierover in een statement aangegeven dat de release niet wordt uitgesteld wegens het coronavirus.

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

playstation 5

De gegeven datum past in het releaseschema van Sony. Zij gaven aan in het najaar van 2020 met de release te komen. Met de release op 1 november is de console net op tijd voor de Amerikaanse feestdag Thanksgiving en voor Black Friday. Dit zijn dé dagen die je wilt halen als nieuwe console. De PlayStation 3, PlayStation 4 en Xbox One werden allemaal in de maand november gelanceerd. Het is dus best aannemelijk dat 1 november de datum wordt.

Prijs van de PS5

Al met al is de releasedatum niet de grootste verrassing. Volgens de aanbieding van het Deense bedrijf Føtex gaat de PlayStation 5 6.989 Deense Kronen kosten, wat omgerekend iets meer dan 900 euro is. Dat is wel even schrikken. Tot nu toe was de verwachte prijs rond de 500 euro, met in grote uitzondering voorspellingen van rond de 600 euro. Deze prijs kan een soort placeholder zijn, maar meestal worden hier ronde bedragen voor gebruikt. In dit geval is de prijs vrij specifiek.

Op het moment is er nog geen officiële prijs vastgesteld, maar mocht de PS5 rond de 900 euro belanden, dan wordt het misschien tijd om te beginnen met sparen.