De PlayStation 5 is duurder dan verwacht

Ten eerste hebben we slecht nieuws voor jullie. De PlayStation 5 gaat bij de lancering waarschijnlijk meer kosten dan dat bij de lancering van de PS4 het geval was. De nieuwe prijs van de PS5 zou voor ons namelijk wel eens 470 euro kunnen zijn. De prijs valt dan ook hoger uit dan er in principe gedacht werd. Dit komt doordat bepaalde onderdelen moeilijk te verkrijgen zijn voor Sony en dit hadden ze niet ingecalculeerd. Daarom is het ook nog niet helemaal zeker hoe de prijs precies zal gaan uitvallen.

PS5

Sony maakt geen verschil in prijs van PS5

De Playstation 5 zal hoogstwaarschijnlijk dus in de winkel gaan verschijnen voor 470 euro. Ze hebben namelijk aangekondigd dat de PS5 in Amerika 470 dollar zal gaan kosten bij de lancering. Wat Sony normaal gesproken niet doet is rekening houden met de wisselkoers tussen de euro en de dollar. Hierdoor zal de prijs waarschijnlijk dus direct overgezet worden van dollars naar euro’s.

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

PlayStation 5 komt aan het einde van het jaar

Voor de lancering van de PS5 moeten we nog even wachten. Sony mikt erop om aan het einde van het jaar de PlayStation 5 op de markt te brengen. Dat komt erop neer dat de PS5 dus ruim 7 jaar na de PS4 zal worden uitgebracht.

Console
Foto: LetsGoDigital/Snoreyn

Sterk verbeterde PS5 ten opzichte van de PS4

Sony heeft veelbelovende verwachtingen gecreëerd van de PS5. De game console zou sterk verbeterd zijn ten opzichte van de PS4. Zo zouden er bijvoorbeeld games gespeeld kunnen worden in 4k en 8k.

Als je benieuwd bent hoe de nieuwe controller er wel eens uit zou kunnen komen te zien, moet je deze beelden eens checken!