Wat is First Dates?

First Dates is één van de meest vermakelijke programma’s die je vandaag de dag op tv kan bekijken. Het amusementsgehalte ligt ontzettend hoog. Sommige dates zijn leuk om te zien maar ook een flink aantal zijn ontzettend ongemakkelijk. Dit is stiekem misschien wel waar we het meest van genieten. Het is ook niet niks om op tv op een date te gaan met een compleet onbekend persoon wetende dat heel Nederland zijn oordeel klaar heeft. Social media gaat normaal gesproken los tijdens het programma.

We hebben kunnen genieten van 730 dates

Natuurlijk zijn we benieuwd wat het slagingspercentage is. Is dit de manier om de liefde te vinden? Inmiddels hebben we al 730 dates kunnen zien. Maar vijf van al deze ontmoetingen hebben geleid tot een relatie. Dat komt neer op een slagingspercentage van nog minder dan 1 procent, namelijk 0,68 procent. Dit is natuurlijk niet om over naar huis te schrijven. Toch blijven veel mensen zich aanmelden voor het programma om de liefde te vinden. En dat vinden wij helemaal niet erg want wij kijken er graag naar.

First Dates huwelijk

Toch is er ook positief nieuws te melden. Één ontmoeting in First Dates is namelijk uitgemond in een huwelijk. Noëlle en Kevin ontmoetten elkaar in het begin van 2018. Minder dan een jaar later vroeg Kevin Noëlle ten huwelijk waar ze volmondig “ja” op antwoordde.

relatie first dates

In Groot Brittanië heeft het zelfs geleid tot een baby

First Dates is een programma dat oorspronkelijk uit Groot Brittanië komt. Daar heeft een eerste date uiteindelijk zelfs geleid tot een baby. Er zijn dus ook genoeg succesverhalen te vertellen over relaties die uit het realityprogramma komen.