De waarheden van een huwelijk

Het huwelijk, voor de een is het een droom terwijl de ander er niet warm of koud van wordt. Toch is het zo dat trouwen met hun geliefde een belangrijke maalpijl in het leven is. Maar wat is nou waar over een huwelijk en wat niet? Huwelijken heb je werkelijk waar in alle soorten en maten. Het is dan ook afhankelijk van de personen zelf. Toch zijn er een aantal waarheden van een huwelijk die voor bijna elk stel van toepassing zijn.

Geen een huwelijk is perfect

De waarheden van een huwelijk begint met het realiseren dat geen een huwelijk perfect is. Alhoewel het voor sommige lijkt alsof jullie huwelijk een echt sprookje is of jullie jezelf voordoen als het perfecte koppel is dit natuurlijk niet de werkelijkheid. Zoals verwacht, kent ieder huwelijk namelijk zijn ups en downs. En daar is bovendien niets mis mee. In een huwelijk draait het namelijk om geven en nemen. Elkaar accepteren, en daarbij ook de minder leuke kanten, is daarbij erg belangrijk. Raak ook niet geobsedeerd door dat ene negatieve puntje van je partner. Neem het voor lief en focus je op de leuke kanten.

Waarheden van een huwelijk MAN MAN

Wees niet te lang verloofd

Wanneer mensen te lang in de verlovingsfase blijven zitten kan dit voor een ongezonde druk zorgen op je relatie. Hoe langer je het uitstelt hoe moeilijker het wordt om die stap te nemen. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar wanneer je te lang wacht met het daadwerkelijk trouwen kan dit negatieve gevolgen hebben. Je relatie komt namelijk onder druk te staan, en hoe langer je wacht hoe erger het wordt.

Therapie kan altijd nuttig zijn

Of het nou is om je relatie te redden of jullie uiteindelijk toch tot de conclusie komen dat het huwelijk voor jullie niet meer werkt, kan het nemen van therapie daarbij erg nuttig zijn. Therapie is er namelijk voor om jullie de juiste keuzes te maken. Het werkt natuurlijk niet in elke relatie, want soms valt het simpelweg niet meer te redden. Maar geef de hoop niet te snel op en kijk naar de mogelijkheden om jullie huwelijk te redden.

Waarheden van een huwelijk MAN MAN

Heb geen spijt

Juist, geen spijt hebben van bepaalde dingen die je hebt gedaan is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar denk vooral goed na voordat je het ja-woord uitspreekt. Wanneer jullie allebei niet 100 procent gek op elkaar zijn en er twijfels zijn, ga dan vooral niet trouwen in de hoop dat het beter wordt. Trouw alleen wanneer je zeker bent van je zaak en luister naar je gevoel. Natuurlijk zijn er af en toe van die momenten waarbij je denkt ‘snel weg hier’, maar dit hoeft niet gelijk het einde te betekenen. Zoiets kan namelijk ook gezonde spanning zijn.

Blijf je best doen

Het huwelijk staat voor goede en slechte tijden maar dit betekent niet dat je niet je best moet blijven doen. Inmiddels ken je elkaar door en door en weet je elkaars slechte eigenschappen, maar deze moeten niet de overhand gaan nemen in jullie relatie. Het huwelijk is dan ook geen excuus om niet meer je best te doen. Je wilt namelijk geen huisgenoten van elkaar worden, maar geliefden. Slechte tijden en eeuwige trouw.

Waarheden van een huwelijk MAN MAN

Samenwonen voor het huwelijk werkt niet altijd

Alhoewel veel mensen zweren bij eerst samenwonen voordat er in het huwelijksbootje wordt gestapt, lijkt dit niet per se de meest ideale manier te zijn. Natuurlijk leer je elkaar écht kennen wanneer je 24/7 bij elkaar bent en in hetzelfde huis woont, maar daar is ook gelijk alles mee gezegd. Je kent elkaar al door en door, waardoor het kan gebeuren dat daadwerkelijk trouwen als overbodig wordt gezien. De spanning en mysterie van jullie relatie is al voorbij en met trouwen komt dit niet ineens terug. Echter is het natuurlijk zo dat de spanning en mysterie gaandeweg sowieso minder wordt, getrouwd of niet.

Luister niet naar alles wat andere zeggen

De mening van een ander kan van belangrijke waarde zijn, maar het is belangrijk om hier niet te veel aan vast te klampen. Iedereen heeft (hopelijk) het beste met je voor. Echter betekent dit niet dat je naar iedereen moet luisteren. Wanneer je gevoel iets anders zegt, luister hier dan naar. Het vragen om andermans mening is altijd goed en wie weet krijg je hierdoor andere inzichten, maar de mening van iemand anders hoeft niet altijd voor jou te gelden.

Twijfel je nog over het huwelijk of ben je niet zeker van je zaak? Het kan zomaar zijn dat je dan nog niet klaar bent om te trouwen. Om het wat gemakkelijk te maken zijn hier een aantal tekenen die stellen dat je nog niet klaar bent om het grote ja-woord te geven.