Wat moet je doen als jij al het initiatief neemt in een relatie?

In een relatie kan er af en toe wat wrijving ontstaan. Je kan discussie of ruzie hebben om de meest stomme dingen, maar het kan ook zijn dat er écht iets onderliggend aan de hand is bij één van de twee. Om problemen in je relatie zo snel mogelijk op te lossen, is het belangrijk dat je met elkaar blijft communiceren. Want, zoals velen van jullie al weten, is communicatie de key tot een goede relatie.

Wanneer je merkt dat het teveel van jouw komt in je relatie, is het goed om deze signalen te lezen. Bevestigen ze juist je gevoel? Of ben je na het lezen van deze punten gerust gesteld?

1. Je voelt je onzeker over hoe zij zich voelt over jou

Wanneer je niet duidelijk weet welk gevoel je vriendin krijgt wanneer ze jou ziet of aan je denkt, kan dat een signaal zijn dat het teveel van jouw kant komt. Het is dan verstandig om weer eens een intiem gesprek te hebben met elkaar over hoe het gaat en hoe jullie je voelen. De kans is dan groot dat ze vertelt hoe ze over je denkt en waarom.

te veel moeite in relatie

2. Je analyseert jullie relatie en communicatie

Herken je dit? Je hebt net een gesprek gehad via WhatsApp, maar je hebt het gevoel dat er iets met haar aan de hand is door de korte antwoorden. Je gaat het gesprek analyseren en bedenkt allemaal scenario’s waarom ze zo reageert. Als dit herkenbaar is voor je, is de kans groot dat jij te veel moeite doet en zij te weinig. Ook hierbij is het belangrijk om erover te praten met je partner, zodat je weet waar je aan toe bent.

3. Jij betaalt alles wat jullie doen

Wanneer jullie wat gaan drinken of een hapje gaan eten, betaal jij altijd. Dat is écht niet gezond. Natuurlijk is het vrij normaal dat degene die meer verdient over het algemeen (onbewust) iets meer geld uitgeeft. Maar wanneer zij nooit initiatief neemt om zelfs eens iets te betalen, is dat geen goed teken.

ze is niet open

4. Ze is bijna nooit open naar je

Moet je écht alles uit haar trekken als het gaat om emoties? De kans is dan groot dat ze niet veel met je wilt praten over haar emoties en ze het vervelend vindt om zich kwetsbaar op te stellen ten opzichte van jou. Wanneer dat zo is, is het een goed idee om er eens een goed gesprek over te hebben. Misschien ligt haar iets op het hart dat ze al een tijdje kwijt wilt aan je.