In januari heb je de meeste kans op een date

Als we de statistieken mogen geloven, dan flirten we er in januari flink op los. De reden om dit zo onomwonden te stellen is het feit dat er in de eerste maand van het jaar ruim 50 miljoen berichten worden verstuurd via de verschillende datingsites. Dat leidt in 1 miljoen gevallen tot een heuse date. Dat zoiets juist in de eerste maand van het jaar massaal gebeurt is niet zo heel vreemd: het vinden van een nieuwe partner hoort al jarenlang tot de top tien van ons wensenlijstje.

 

Online date

Naast het stoppen met roken, minder, eten, meer sporten en vaker je schoonouders bellen is het vinden van nieuw geluk in de liefde een van de steeds terugkerende goede voornemens. In hoeverre dat ook inderdaad een goede afloop kent weet niemand, maar wat we wel weten is dat Nederland volgens het CBS zo’n 2.7 miljoen vrijgezellen kent. Terwijl hele volksstammen weten dat ze het geluk niet kunnen afdwingen, gaat ruim een derde het geluk een handje helpen. Talloze apps mogen zich dan ook rijk rekenen. Juist de dating apps zijn mateloos populair onder vele online date

daten in januari

Na 38 uur swipen is het raak

Dat het gebruik van dating apps een flinke vlucht heeft genomen is leuk, maar werkt dat nu echt? Volgens onderzoek ben je zo’n 38 uur aan het swipen en chatten voor er sprake is van een echte fysieke date. Het vinden van liefde online is dus vooral een kwestie van geduld en beperkte verwachtingen. De kans is namelijk groter dat je er in het echte leven sneller in slaagt om een date te regelen. Mocht je op basis van bovenstaande overtuigd zijn van je kans, swipe er dan rustig op los. Succes is bijna gegarandeerd.