Tom Holland binnenkort te zien in Cherry

Waar 2020 een jaar was waarin we het moesten doen met pittig weinig films, lijkt 2021 gelukkig een jaar te worden met veel nieuwkomers. Eén daarvan is Cherry. Tom Holland speelt de hoofdrol in de film en timmert daarmee lekker aan zijn Hollywood-carrière. Hij is namelijk ook te zien in Uncharted, een game-verfilming samen met Mark Wahlberg. De tijd dat we de acteur alleen nog maar kennen als Spider-Man, komt hiermee achter ons (en de acteur) te liggen.

Cherry wordt een oorlogsfilm, maar dat betekent in dit geval niet alleen maar schieten, vechten en explosies. De film gaat namelijk over de effecten van die oorlog.

Cherry

Oorlog in Irak heeft zware gevolgen voor hoofdpersoon in Cherry

De film is gebaseerd op een boek van schrijver Nico Walker. Het boek én de film gaan over een jonge student. Na zijn studie besluit hij zich aan te melden als soldaat om te vechten in Irak. De oorlog hakt er hard in bij hem en hij heeft er zichtbaar trauma’s aan overgehouden. Na afloop duurt het dus ook niet lang voordat hij verslaafd raakt aan zeer sterke pijnstillers. Om aan zijn verslaving te kunnen voldoen, besluit hij banken te veroveren.

Geleidelijk aan ontspoort de hoofdpersoon, ook Cherry genaamd, dus in de film. Een pittige klus voor Holland om te spelen, maar aan de teaser trailer te zien zal hem dat goed afgaan.

Cherry

Russo Brothers aan het roer van de film

De film is geregisseerd door de Russo Brothers. Heb je wel eens van dit duo gehoord, dan kan dat goed kloppen. De twee zijn namelijk extreem lekker bezig in Hollywood, zeker als het aankomt op actiefilms. Zo namen zij onder andere Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame voor hun rekening. Dat niet alleen, maar de knaller Extraction is ook door hen geproduceerd. Met Cherry hebben de twee dus hoge verwachtingen om waar te maken. Vanaf 12 maart is de film te zien op Apple TV+.