Grootste première ooit op Netflix

De nieuwe actie-thriller Extraction wordt de ‘grootste filmpremière ooit’ op Netflix, volgens hoofdrolspeler Chris Hemsworth. In de film, die vorige maand op Netflix werd uitgebracht, is Hemsworth te bewonderen in de hoofdrol als huurling Tyler Rake. Hij reist af naar Bangladesh om de ontvoerde zoon van een drugsbaron te redden. Binnen de eerste vier weken heeft de film naar schatting 90 miljoen huishoudens bezocht, wat betekent dat het snel de grootste filmpremière van Netflix wordt.

Hemsworth zette een post op Instagram om het goede nieuws te delen en schreef in het onderschrift: “We zijn absoluut overweldigd door het antwoord dat deze film heeft gekregen! Als je het nog niet hebt gezien, ga dan naar @Netflix en bekijk het!”

Extraction is dé hit film op Netflix

In de post zelf zei Hemsworth ook: “Tyler Rake is kicking ass. Extraction is hard op weg om de grootste filmpremière ooit op Netflix te worden – met naar schatting 90 miljoen huishoudens die in actie komen in de eerste 4 weken. Dank aan iedereen die tot nu toe heeft gekeken.”

Extraction wordt geregisseerd door Sam Hargrave, die eerder als stuntcoördinator werkte binnen het Marvel Cinematic Universe. Hierdoor kun je er vanuit gaan dat deze film tot de nok toe gevuld is met actiescenes. Één van deze is een intense scène van 12 minuten. Hiervan heeft Hemsworth sindsdien gezegd dat het ‘verreweg de meest gecompliceerde actiescène’ was waar hij ooit deel van uitmaakte.

extraction op netflix actiefilm

Hargrave wilde het geheel filmen alsof het in één take geschoten is. De bedoeling was om het publiek mee te nemen vanaf het moment van de ontsnapping, de extractie. Ondanks dat Hemsworth bekende dat hij de shoot een nogal intense ervaring vond, verzekerde Hargrave dat de acteur nooit geklaagd heeft. Ook gaf Hemsworth alles wat hij in zich had om de film te laten slagen.

Extraction is nu te zien op Netflix.