Wat zijn de regels bij het dragen van een pak?

Een pak kan iemand onwijs zelfverzekerd laten voelen en  vrouwen zijn vaak dol op mannen in pak. Maar aan het dragen van een pak hangen andere regels dan het dragen van je slim fit-jeans. Bekijk de regels hieronder en draag je pak op de juiste manier:

 

1. Maak alleen de bovenste knoop van je colbert dicht

Veel mannen maken de fout om beide knopen, dus zowel de onderste als bovenste knoop, dicht te maken. Dat is niet de bedoeling. Bij een colbert met enkele rij is dat je de bovenste knoop dicht doet als je staat. Als je gaat zitten, mag je hem open doen. Bij een single breasted colbert met twee verticale knopen laat je de onderste knoop ook altijd open. Ook hier weer doe je de bovenste dicht als je staat.

2. Draag een klassiek horloge

Niet iedereen draagt een horloge en dat hoeft ook zeker niet. Sommige mannen dragen bij hun pak een sporthorloge of een Apple Watch. Dat is wel iets wat we niet graag zien. Bij een pak hoort een klassiek horloge met bijvoorbeeld een bruine lederen band.

regels dragen pak net horloge

Klassiek horloge

Meller €55 (deal) Shop nu

3. Doe een pochet in de borstzak

De meeste mannen dragen geen pochet in hun borstzakje. De pochet wordt ook wel lefdoekje genoemd en is een gevouwen doekje van katoen, linnen of zijde in de borstzak van je colbert of kostuum. Je hebt ze in alle kleuren met alle vormen erop. Het doel van een pochet? Dat je er ontzettend goed uitziet.

4. De broek moet boven de schoen vallen

Bij een pak moet de broek net boven de schoenen vallen. De broek op de schoenen laten vallen, betekent dat de broek te lang is.

pantalon mannen hoelang broek pak

Broek

Zwart €79,50 (aanbieding) Shop nu

5. Het overhemd een klein stukje laten zien

Bij de combinatie van een overhemd en een colbert is het de bedoeling dat er bij de polsen een klein stukje van het overhemd te zien is. Als dat niet zo is, kan het zijn dat het colbert te groot is of jet overhemd te kort.

6. De back vents openknippen

Wat veel mannen vergeten te doen na het kopen een nieuw pak is het doorknippen van de back vents draadjes. Dit zijn de draadjes die samen een letter X vormen. De back vents zorgen ervoor dat het pak aan de achterkant niet gaat kreukelen wanneer het wordt vervoerd en later in de winkel hangt. Het vergeten hiervan heeft als gevolg dat het pak niet goed passend zit. Dat wil je niet.

Nu weet je hoe je op de juiste manier een pak moet dragen, maar welke schoenen draag je onder een pak?