Welke schoenen kan je onder een pak dragen?

Tegenwoordig is er zoveel keuze als het gaat om een type schoen voor een bepaalde outfit. Hoe zorg je er voor dat je een mismatch voorkomt en je outfit helemaal afmaakt door middel van een schoen? Dat is lastiger dan je denkt. Een schoen heeft zijn eigen kleur, materiaal en vorm. Bij een pak precies hetzelfde. Het soort schoen ligt aan het soort pak, niet andersom. Lees hieronder welke schoenen onder welk pak passen.

1. Welke schoenen draag bij een zwart pak?

Black on black, is het bijpassende zinnetje als het gaat om een nette, formele gelegenheid. Bij een zwart pak horen zwarte, nette schoenen. Bij voorkeur de oxford schoenen. Draag je een zwarte smoking, dan is het standaard ritueel om deze outfit af te maken met zwarte lakschoenen. Naast alle soorten nette schoenen kunnen er ook stoere, casual schoenen onder een pak gedragen worden.

oxfords

oxford

zwart €239 Shop nu

Als het gaat om sneakers, dan mogen dit de eye catchers worden van de outfit. Hierbij geldt dus niet, black on black. Denk aan witte lage sneakers, daarmee zit je altijd goed en zorg je voor contrast in je outfit. Vind je het nice om de sneakers iets meer op te laten vallen, kies dan voor hoge sneakers met een kleur, zoals bordeaux rood of een grijs tint.

2. Welke schoenen draag je bij een grijs pak?

Een grijs pak heeft vaak de specifieke kleur, namelijk antraciet. Deze kleur is net wat speelser en neutraler. Vandaar dat er ook meer speling zit in het kiezen van een perfecte schoen. In dit geval gaat het om een wat donker grijze tint. Bij deze kleur matchen donkerbruine (cognac) schoenen uitstekend. Waarom geen lichtbruin? Deze kleur schoen laat de outfit wat ‘goedkoop’ overkomen en dit is absoluut niet wat je wil. Ook hier geldt, met zwarte nette schoenen zit je altijd goed, het liefst leren schoenen.

Wat eerder werd genoemd, bij de kleur grijs zit meer speling in het kiezen van een perfecte schoen. Met sneakers al helemaal. Wil je iets minder formeel, maar nog steeds stylisch overkomen, is het dragen van sneakers onder een pak een perfecte match. Het liefst sneakers met een platte zool, dit staat volwassen maar toch stoer en speels.

witte sneakers

Sneakers

Wit €179 Shop nu

De schoen die zijn intrede tot de modewereld heeft gemaakt, is de sneaker loafer. Dit zijn loafers met een rubberen zool en vaak een suède of leren bovenkant. Uitstekend voor de zomermaanden. Vandaar dat deze schoen het best onder een (donker)grijs pak passen. Zorg er voor dat de lengte van de pantalon boven de enkels uit komt. Zo is de schoen goed zichtbaar en geeft het een verfrissende look.

dalior-2-mocassins-noir-blanc-la11138

Sneaker loafer

zwart €140 Shop nu

3. Welke schoenen draag bij een donkerblauw pak?

Het blauwe pak is tijdloos en klassiek. De meeste blauwe pakken zijn in de kleur marineblauw, een ietwat donkere tint. Het soort schoen ligt aan de gelegenheid waarnaar het pak wordt gedaan. Een blauw pak is vrijwel altijd voor een zakelijke meeting, reizen of uiteten. Een absolute no go met het blauwe pak zijn gelegenheden als begrafenissen en crematies. Het pak wordt vooralsnog gedragen in comfortabele situaties. Daar horen dan ook comfortabele schoenen bij. Het liefst gloednieuwe witte stappers. Wit en blauw is en blijft een perfect match.

Wil je een iets zakelijkere look, ga dan voor zwarte of bruine derbys. Dit schoeisel slaat de plank nooit mis. Een paar sneaker loafers voor in het zomerseizoen en je bent klaar voor die chique date.

derbys

Derbys

bruin €249 Shop nu

4. Wat zijn echte no go’s?

Het lijkt haast niet mis te kunnen gaan, maar dit is niet minder waar. Het stijlen van schoenen met een pak heeft heel wat ongeschreven regels. Zoals de regel dat grijze schoenen onder een grijs pak een absolute no go is. Bij een grijs pak gaat het om contrast. Een pak kan niet gedragen worden zonder een bijpassend overhemd. Ook hier dient het schoeisel op aangepast te worden. Met een wit of zwart overhemd zit je vrijwel altijd goed. Alleen bij een (marine) blauw pak gaat de voorkeur uit naar wit.

Weten welke sneakers goed zijn in combinatie met een pak? Bekijk welke sneakers je onder een pak kan dragen.