Pochet vouwen

Maar om er stijlvol uit te kunnen zien met je pochet, moet je eerst zorgen dat je een pro wordt in het vouwen van de pochet. Hieronder hebben wij van MAN MAN acht verschillende vouwmethodes op een rijtje gezet, inclusief instructies!

The Square Fold

The Square Fold is, van de acht manieren, de gemakkelijkste methode. Hij wordt ook wel de Presidential Fold genoemd.

Hoe draag je The Square Fold?

Deze pochet wordt niet voor niks de Presidential Fold genoemd. De strakke rand zorgt voor een professionele look en is eigenlijk met alles te combineren. Bonuspunten wanneer je de vouw erin strijkt.

the fold square

The One-Point Fold

The One-Point Fold is, van de verschillende pochetten met punt, de meest simpele. Allereerst vouw je hem doormidden. Daarna vouw je hem nogmaals doormidden zodat je een compacte driehoek krijgt. Leg de driehoek met de punt naar jou toe en vouw de hoekjes aan de zijkant naar midden, zodat je een ijshoorn-vorm krijgt. Als laatste vouw je de onderste punt ook naar binnen en kun je hem in je borstzak steken.

Hoe draag je The One-Point Fold? 

Deze vouwmethode  kan zowel zakelijk als op een casual outfit. Met een katoenen of linnen pochet creëer je een klassieke look.

one point fold

The Two-Point Fold

Voor een pochet met twee punten vouw je hem doormidden, maar zorg je ervoor dat je de punten naast elkaar legt in plaats van op elkaar. Daarna vouw je de twee buitenste punten naar binnen zodat je een vierkante onderkant krijgt. de onderkant vouw je vervolgens naar binnen om de pochet passend te maken voor je borstzak.

Hoe draag je The Two-Point Fold? 

Deze pochet is goed te combineren met zowel een druk als basic patroon. Deze look zorgt ervoor dat je eruit springt tijdens een meeting of event.

two point fold

The Three-Point Fold

Om The Three-Point Fold methode te creëren vouw je zakdoek dubbel zodat er een driehoek ontstaat. Beide buitenste punten vouw je naar binnen, op zo’n manier dat de punten van de zijkanten naast de middelste punt komen te liggen. De drie punten heb je nu dus gecreëerd. Om hem passend te maken vouw je de laatste hoekjes nog naar binnen zodat er een spitse onderkant ontstaat. Deze onderkant vouw je naar binnen om de pochet passend te maken voor je borstzak.

Hoe draag je The Three-Point Fold?

Deze stijl pochet is erg formeel en kan goed van pas komen bij een bruiloft of andere speciale gelegenheid.

three point fold

The Four-Point Fold

To be on point met The Four-Point Fold moet je je origami-skills tevoorschijn halen. Allereerst vouw je de zakdoek doormidden, maar zorg je ervoor dat je de punten naast elkaar legt in plaats van op elkaar. Je hebt nu twee punten. Beide buitenste punten vouw je ook naar binnen, op zo’n manier dat de punten van de zijkanten naast de middelste punt komen te liggen. De vier punten heb je nu dus gecreëerd. Om hem passend te maken vouw je de laatste hoekjes nog naar binnen zodat er een spitse onderkant ontstaat. Deze onderkant vouw je naar binnen om de pochet passend te maken voor je borstzak.

Hoe draag je The Four-Point Fold?

Omdat er de zakdoek vrij vaak gevouwen wordt, is het belangrijk dat het een dunne zakdoek is. Te denken aan linnen. Deze pochet kan je het beste bewaren voor een zeer speciale gelegenheid, zoals Fashion Week.

four point fold

The Winged Puff Fold

The Winged Puff Fold is een ingewikkeld te vouwen driehoek met een scheiding in het midden. Begin met het vouwen naar een triangel door tegenovergestelde hoeken van elkaar te pakken. Vervolgens pak je de brede uiteinden en vouw je deze naar beneden. Dit zorgt voor de elegante scheiding in dit model. Tot slot vouw je de onderkant en de zijkanten naar binnen om een recht model te krijgen.

Hoe draag je The Winged Puff Fold?

Deze variant is niet heel opvallend maar eentje die wel degelijk de nodige aandacht vereist. Draag hem op de werkvloer als je speciale meetings hebt.

winged puff fold

The Scallop Fold

Deze vouw is er eentje die heel statig is. Allereerst vouw je de diagonale hoeken naar elkaar, waarna je de horizontale hoeken nogmaals vouwt. Je houdt een kleinere driehoek over met de punt naar beneden. Vervolgens vouw je de punten van de brede kant diagonaal naar beneden. Tot slot maak je de zijkanten recht en dan heb je The Scallop Fold onder de knie.

Hoe draag je The Scallop Fold?

Dit is een vouw die niet gepast is voor het dagelijkse gebruik. Draag hem dan ook tijdens speciale dagen, zoals een bruiloft.

the scallop fold

The Dunaway Fold

Dit is by far de meest flamboyante methode uit dit lijstje. Allereerst bepaal je het midden van de pouchet. Daarna haal je de pouchet door een cirkel, gemaakt van je wijsvinger en duim. Vervolgens stop je de plooi in je zak en breng je structuur aan. Speel met de hoeken tot er een mooi evenwichtig geheel ontstaat.

Hoe draag je The Dunaway Fold?

Aangezien dit een speelse en creatieve methode is, draag je hem niet op je ‘normale’ dag. Dit is de ideale vouw voor tijdens een bezoek van een theater of andere voorstelling.

the dunaway fold

pochet man man 00

Gebreid pochet

Scotch & Soda €14 Shop nu
pochet man man 02

Set van drie zakdoeken

Profuomo €25 Shop nu
pochet man man 01

Zakdoek set van 3

Profuomo €25 Shop nu