1. Er is geen waardering meer

Mannen willen zich vaak nuttig voelen en willen woorden horen die ons aanmoedigen en laten zien dat we gewaardeerd worden om ons geliefd te kunnen voelen. Dat geldt ook zo voor vrouwen. Vriendelijkheid en attentheid tegen elkaar zijn dus heel belangrijk om een relatie te laten slagen. Een complimentje hier, een knuffeltje daar. Het zit allemaal in de kleine dingen, maar zodra dit ontbreekt, is een relatie gedoemd te mislukken.

2. Gebrek aan intimiteit

Als jullie niet meer geregeld samen tussen de lakens kruipen of elkaar op zoelen voor een knuffel, kan dit een oorzaak zijn voor het beëindigen van jullie relatie. Dit komt, omdat wij ons verwaarloosd voelen als we geen intimiteit, genegenheid of waardering meer krijgen. De oplossing die veel mannen hiervoor bedenken is vreemdgaan, en dat is natuurlijk niet wat je wil. Daarom is het verstandig om af en toe ook zelf initiatief te nemen. Schenk een lekker wijntje in voor je vriendin, dan is ze zo in de mood!

3. Vreemdgaan

Iedere relatie heeft zo zijn ups en downs en na een aantal jaren samen raken veel relaties nu eenmaal in een sleur waarbij je geen tijd voor elkaar vrijmaakt en elkaar alleen maar ’s avonds op de bank tegenkomt. Hierdoor gebeurt het al snel dat een partner waardering, bevestiging en plezier buiten de deur zal gaan zoeken.

waarom veel relaties uit gaan

Je zou het niet verwachten: maar uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaker vreemdgaan dan mannen. Zo is 40 procent van de vrouwen een keer vreemdgegaan en heeft 3o procent van de mannen een keer een scheve schaats gereden. De grootste reden voor vrouwen om vreemd te gaan in een relatie is verveling, maar ook als zij te veel hebben gedronken.

4. Andere interesses

In het begin van jullie relatie ben je waarschijnlijk enorm geïnteresseerd in elkaars interesses en valt het nog niet zo op dat jullie duidelijk anders over bepaalde dingen denken. Maar in de loop der jaren ga je je daar waarschijnlijk steeds meer aan ergeren. Het kan ook zijn dat jullie in het begin wel dezelfde interesses hadden, maar dat jullie simpelweg uit elkaar zijn gegroeid. Dit is allesbehalve makkelijk in een relatie.

5. Gebrek aan communicatie

Als er geen goede communicatie is in een relatie, groeien jullie steeds verder uit elkaar en begrijpen jullie elkaar op een bepaald moment niet meer. Zo kunnen jullie niet met elkaar praten over problemen of andere zaken die je bezighouden en dat is voor velen een oorzaak om een relatie te beëindigen. Zowel mannen als vrouwen hechten veel waarde aan communicatie en het bespreken van hun dag.