Sportieve honden

Bij een sportieve lifestyle horen natuurlijk sportieve honden. In het spectrum hondenrassen is er ongelofelijk veel aanbod. Helaas zijn er ook veel doorgefokte honden, wat de gezondheid niet bepaald verbetert. Maar goed, daar kunnen we voor nu vrij weinig aan doen. Een hond is gewoon ontzettend leuk om te hebben. Iedereen die weleens baasje is geweest, weet wat voor hechte band je met zo’n viervoeter kunt hebben.

Maar er komt zo rond de 15 jaar – ligt erg van het ras af – tijd dat je afscheid moet nemen. De kans is dat je tegen die tijd een nieuwe toevoeging aan je familie zoekt. De keuze is enorm en je wil als dierenvriend natuurlijk geen doorgefokt beest in huis halen. Dit zijn de hondenrassen die het beste met een sportieve lifestyle kunnen omgaan – of zelfs nodig hebben.

1. Labrador

De Labrador behoort tot één de populairste hondenrassen. Dat is niet voor niets. Ze zijn een zeer vriendelijk en veelzijdig ras, maar vooral multi-inzetbaar. Ze worden vaak opgeleid tot blindengeleidehonden of reddingshonden. Een prima familiehond, als ze maar vaak worden uitgelaten of andere actieve bezigheden voorgeschoteld krijgen.

hondenrassen

2. Siberische husky

De Siberische Husky is een prachtige hond met opvallend blauwe ogen en het uiterlijk van een wolf. Ze zijn atletisch, intelligent, onafhankelijk en niet eenvoudig om op voeden voor een baas zonder eerdere ervaring. Ze staan ook bekend om hun slinkse-gedrag. Verder ook een typische sledehond met een dikke vacht die koud tegen kou bestand zijn.

3. Friese Stabij

Deze uit Friesland afkomstige jachthond is nieuwsgierig, tolerant, aanhankelijk en kan goed overweg met ons mensen en kinderen. Ze moeten wel consequent opgevoed worden, dus een puppy-training wordt erg aangeraden. Het kunnen echte druktemakers zijn. Ze hebben veel beweging nodig en spelen graag in het water. Dus ja, de Friese Stabij behoort zeker tot de sportieve honden.

sportieve honden

4. Border Collie

De Border Collie vindt zijn oorsprong uit Schotland en Engeland en werd daar gebruikt om de wollige schapen bij elkaar te drijven. Hij staat dan ook bekend om zijn indringende houding en blik. Ze hebben een onstilbare energie en werkkracht en blinken uit in hondensporten, leren gemakkelijk en zijn – met de juiste training – zeer gehoorzaam.

hondenrassen

5. Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een grote, krachtige viervoeter van Zwitserse afkomst. Herkenbaar aan de lange golvende vacht en zwart met bruinwitte aftekeningen op hun kop, borst en poten. Het is een hele gemoedelijke, rustige en gehoorzame rakker, die goed in de weer moet blijven.

Berner sportieve honden

6. Duitse Staande korthaar

De Duitse staande korthaar is een hondenras dat oorspronkelijk gefokt is als zeer veelzijdige gebruikshond voor de jacht. Zijn verschijning is die van een harmonisch gebouwde hond die een krachtige, snelle indruk maakt en een edele uitstraling heeft. Hij is betrouwbaar en evenwichtig met een kalm temperament, werklustig en dat allemaal zonder constant te blaffen.

hondenrassen

7. Engelse Springer Spaniël

De Engelse Springer Spaniël is doorgaans een zeer vriendelijke hond, die goed luisteren. En wordt getypeerd als een rasechte jachthond. De eigenschappen die hij door in kan toepassen maken ‘m ook een prima compagnon tijdens een wandel- of kampeertocht en fungeert ook prima als gezelschapshond. Dus zoek jij sportieve honden die aan jouw zijde staan? Dan weet je nu waar je ze moet zoeken.

Hond

8. Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond behoort tot de grootste hondenrassen die er zijn. Een volwassen mannetje kan bijna 80 centimeter in hoogte uitstijgen. Het is een heel oud ras en deze sportieve honden staan bekend als echte mensenvrienden. Ze passen zich makkelijk aan en zijn gehoorzaam. Het eerste jaar moeten ze wel op de juiste manier beweging krijgen omdat ze zo enorm snel groeien.

sportieve honden

Heb je keuze kunnen maken? Houd dan wel rekening dat het aardig centen kan kosten om er een aan te schaffen én bovenal om te ze onderhouden. Let op: zoveel kost een hond per jaar. Ga in ieder geval lekker wandelen met je nieuwe harige mattie.