Waarom gaat je partner of jijzelf vreemd?

Er kunnen natuurlijk een heleboel oorzaken zijn waarom jijzelf of je partner vreemd gaat. Vaak draait het wel om ontevredenheid in een relatie. Uit onderzoek is gebleken dat er wel een aantal verschillen tussen mannen en vrouwen zit. Vrouwen zijn (zoals je vast wel weet) een stuk emotioneler. De reden tot vreemdgaan ligt dan ook vaak aan het feit dat hun eigen relatie stuk aan het lopen is. Ze missen de sterke connectie met hun partner. Wanneer ze deze buiten hun relatie dan wel vinden, kunnen ze vreemdgaan.

Bij mannen ligt dat weer anders. Mannen gaan eerder vreemd wanneer ze hun partner minder aantrekkelijk gaan vinden. Als ze dan een vrouw tegen komen die het allemaal wat spannender maakt, dan gaan ze sneller met hen naar bed. Mannen zouden dus eerder vreemdgaan door lust.

Hoe denken mannen en vrouwen over vreemdgaan?

Als het goed is, is iedereen er wel over eens dat vreemdgaan eigenlijk geen optie hoort te zijn.  Want waarom zou je dan überhaupt al een relatie nemen? Tóch is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen als je kijkt naar hoe zij het ervaren. Mannen vinden het bijvoorbeeld een stuk erger als hun partner vreemdgaat voor een keertje. Mannen vinden het over het algemeen veel onprettiger als hun partner ‘casual onder de lakens duikt’ met een andere man. Vrouwen denken daar anders over. Juist wanneer hun partner gevoelens krijgt voor een andere vrouw, heeft dat veel meer impact op hen.

De verschillen in vreemdgaan tussen mannen en vrouwen

Wat zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen na het vreemdgaan?

Een van de verschillen tussen mannen en vrouwen die vreemdgaan is dat vrouwen een stuk beter kunnen functioneren na het vreemdgaan dan mannen. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar wanneer vrouwen vreemdgaan krijgen zij vaak een stuk meer zelfvertrouwen. Dit komt doordat een dame zich weer aantrekkelijk voelt als een andere man met hen naar bed wil. Nadat een vrouw is vreemdgegaan, krijgen zij hun leven vaak op weer redelijk makkelijk op het goede spoor. Het kan zelfs zo zijn dat de vrouw meer tevreden is over hun leven dan ooit tevoren. Bij mannen is dat weer compleet anders. Mannen voelen zich juist erg ontevreden over zichzelf en hun leven. Zij kunnen een minderwaardigheidscomplex ontwikkelen.

Heb je het gevoel dat jouw partner vreemdgaat. Er zijn verschillende signalen die duidelijk maken dat je partner vreemdgaat. Ga jij op onderzoek uit?