Wie is Rob McElhenney?

Rob McElhenney werd op 14 april 1977 geboren in Philadelphia, in de staat Pennsylvania in de Verenigde Staten. Hij studeerde aan de Temple University en begon zijn acteercarrière op 20-jarige leeftijd in 1977 in de film The Devil’s Own, waarna hij nog meerdere rollen speelde in films en televisieseries als Latter Days en Lost. Hij werd vooral beroemd in de Amerikaanse sitcom It’s Always Sunny in Philadelphia, waarbij hij zowel als acteur, filmproducent en scenarioschrijver in fungeerde.

Rob is in 2008 getrouwd met actrice Kaitlin Olson, met wie hij twee zonen heeft. Zij hebben elkaar leren kennen op de set van It’s Always Sunny in Philadelphia.

Ondernemingen en eigenaarschap Wrexham

Naast zijn respectabele carrière in de filmindustrie heeft Rob ook een aantal ondernemingen zoals RCG Productions LLC, een productiemaatschappij. Maar het bekendst is hij toch wel van zijn rol als eigenaar bij de voetbalclub Wrexham AFC uit Wales. Samen met zakengenoot en kompaan Ryan Reynolds, een Canadese acteur, kocht hij in november 2020 de Welshe voetbalclub voor naar verluidt £ 2 miljoen, omgerekend € 2,5 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RobMcElhenney (@robmcelhenney)

De aankoop kreeg de steun van 98,6 % van de 2.000 leden van de Wrexham supporters., waarna de aankoop in februari 2021 werd afgerond. Op het moment van de aankoop speelde Wrexham in de National League, het vijfde niveau van Engeland. Dat nieuwe eigenaarschap van Reynolds en McElhenney bleek de opmaat voor een sprookje dat zijn weerga niet kende. In april 2022 verzekerde Wrexham zich namelijk van de titel in de National League, waarna ze voor het eerst in vijftien jaar promoveerden naar de League Two, het vierde niveau, welke professioneel is.

In de League Two staat Wrexham momenteel tweede, op vijf punten achterstand van koploper Stockport. Dat is genoeg voor promotie naar de League One, wéér een niveau hoger. Al moeten ze daar natuurlijk wel blijven staan.

Wat is het vermogen van Rob McElhenney?

Goed, Rob McElhenney heeft volgens de laatste schattingen een vermogen van zo’n $ 50 miljoen, hoofdzakelijk opgebouwd uit de inkomsten van zijn films en acteerwerk. Hij heeft zijn vermogen uit onderscheidende werken te danken. Als acteur heeft hij zichzelf bewezen en als regisseur en producent heeft hij ook veel talent getoond. Een megabedrag, al is het niks vergeleken met het vermogen van Ryan Reynolds. Die zal de salarissen wel betalen bij Wrexham.