De carrière van Ryan Reynolds op het witte doek

De in Canada geboren Ryan Reynolds werd al op zeer jonge leeftijd bekend. Zo werd hij bij het grote publiek in Canada bekend toen hij in 1990 een rol kreeg in de televisieserie Fifteen. Voor zijn grote doorbraak in 1998 speelde hij rollen in Sabrina the Teenage Witch, Dick en Coming Soon. In 1998 kwam dan echt zijn grote doorbraak door zijn hoofdrol in de komische serie Two guys, one girl and a pizza place. Daarnaast is hij nog in vele andere films te zien zoals The Amityville Horror, Free Guy, Green Lantern en de enorm hilarische filmreeks van Deadpool. Al deze successen hebben bijgedragen aan een andere achievement van de acteur: sinds 2016 is hij ook te bewonderen op de Hollywood Walk of Fame.

 

Geboren ondernemer én sportliefhebber

Door het acteren heeft hij al een flink vermogen kunnen opbouwen, maar daarnaast zit hij niet stil en is hij een drukke ondernemer. Zo richtte hij al eerder het drankmerk Aviation Gin op. Dit is uiteindelijk door de drankengigant Diageo overgenomen voor een enorm bedrag van maar liefst $ 610 miljoen. Verder heeft hij het afgelopen jaar nog een flinke deal binnen weten te halen. Zo heeft het telecombedrijf T-Mobile voor € 1,26 miljard het bedrijf Ka’ena Corporation overgekocht. Onder dit bedrijf valt netwerkoperator Mint Mobile, waar Reynolds een groot aandeel in bezit. Ondanks de verkoop zal Reynolds wel een rol blijven spelen in de reclames van het bedrijf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ryan Reynolds (@vancityreynolds)

Naast zijn eigen ondernemingen heeft Reynolds ook in vele andere bedrijven geïnvesteerd zoals Stripe, een mobiele app voor betaalverkeer en het digitale mediabedrijf Group Nine Media. Ook heeft hij geïnvesteerd in de start-up Matcha, die zich richt op het online verkopen van thee. In 2021 kocht hij samen met zijn collega-acteur Rob McElhenney de Welshe voetbalploeg Wrexham AFC voor een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen pond. Deze club staat bekend als de op twee na oudste voetbalclub ter wereld en speelt momenteel in de EFL League Two, na een promotie door een succesvol seizoen in de National League. Het duo heeft grootse plannen om de club te moderniseren en te laten groeien en zijn goed op weg.

Wat is het totale vermogen van Ryan Reynolds?

Naast een succesvolle acteur, is Ryan dus ook nog eens een ondernemer. Hiermee heeft hij dan ook een flink vermogen weten op te bouwen. Zijn vermogen wordt geschat op een goede $ 350 miljoen, wat omgerekend ongeveer € 323 miljoen is. Zo kreeg hij voor de film Deadpool bijvoorbeeld alleen al $ 2 miljoen. In 2017 verdiende hij $ 22 miljoen, waardoor hij toen tot een van de 20 best betaalde acteurs in 2017 behoorde. Na het grote succes van de film Deadpool, valt Ryan onder de categorie acteurs die makkelijk $ 20 miljoen ontvangt voor zijn rol in een film. Zo kreeg hij voor de film 6 Underground ongeveer $ 27 miljoen. Daarnaast brengen zijn investeringen hem ook veel op. Zoals gezegd, leverde de verkoop van het bedrijf Aviotion Gin ongeveer $ 610 miljoen op, waar hij ongeveer 20% in aandelen heeft. Al met al kunnen we wel stellen – kijkend naar het vermogen van Ryan Reynolds – dat hij niet mag klagen wat betreft zijn rijkdom. Het mooiste van alles: hij heeft er zelf hard voor gewerkt, dus we kunnen er alleen maar voor klappen.