Raymond Thiry is te zien in Quo Vadis, Aida

In Quo Vadis, Aida ligt de nadruk op een oorlog uit de geschiedenis van Joegoeslavië en in het bijzonder op de stad Screbenica. Screbenica is een stad in Bosnië en Herzegovina en werd in 1995 met grof geweld ingenomen. De hoofdpersoon van de film is Aida, een VN-tolk die samen met haar familie in Screbenica is terwijl de invasie plaatsvindt. We volgen haar tijdens de ”Val van Screbenica”. Ze probeert eerst nog rustig te blijven en te vertrouwen op de VN. Vanuit de VN werden er namelijk duizenden militairen naar het gebied gestuurd. Een Nederlandse commandant van zo’n peloton wordt gespeeld door de acteur Raymond Thiry.

VN-Tolk moet vluchten tijdens de Val van Screbenica

Al gauw is de chaos compleet. Aida’s familie is in gevaar en ze slaan op de vlucht. De focus ligt dus vooral op de VN-tolk, maar tegelijkertijd is er ook ruimte voor de Nederlandse militairen. Raymond Thiry speelt majoor Rob Franken, die het zeggenschap heeft over de Nederlandse ‘Dutchbatters’. Andere militairen uit dat peloton worden ook gespeeld door Nederlandse acteurs, zoals Reinout Bussemaker.

Quo Vadis, Aida

Oscarnominatie voor Quo Vadis, Aida

De Oscaruitreikingen vinden op 25 april plaats. We lieten je eerder al weten wat de grootste kanshebbers voor de Oscar voor Beste Film zijn. Samen met films uit Denemarken, Hong Kong (dat als losstaande regio meedoet), Roemenië en Tunesië is Quo Vadis, Aida nog in de race voor de Oscar voor Beste Internationale Film.

Quo Vadis, Aida

Meer films en series van Raymond Thiry

Naast zijn rol in Quo Vadis, Aida kennen we Raymond Thiry uit nog veel meer vette producties. Hij was als Luther te zien in Penoza en in zijn eigen spin-off, Doodstil. We kennen hem natuurlijk ook van zijn rol als John Zwart in Undercover. Met zijn rol in de Bosnische film, met een IMDb-score van 7.8, timmert hij internationaal dus ook hard aan de weg.