Bekende Nederlandse acteurs

Nederland kent acteurs die al in veel vette films en series hebben gespeeld. Met streamingdiensten zoals Netflix en Videoland en buitenlandse film- en serierollen, zijn er een aantal Nederlandse acteurs die de laatste tijd éxtra lekker bezig zijn. Dit zijn er vijf die we speciaal willen uitlichten.

1. Barry Atsma

Barry Atsma heeft een indrukwekkend CV voor zichzelf opgebouwd. Zo speelde hij in de succesvolle oorlogsfilm Bankier van het Verzet. Verder konden we hem zien in de series Klem en Lieve Mama. Niet alleen in Nederland is hij goed bezig. Hij speelde recent ook in Duitse misdaadseries.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Barry Atsma (@barry_atsma)

2. Michiel Huisman

Michiel Huisman mag niet ontbreken in de lijst van Nederlandse acteurs die het goed doen. We zagen hem in Game of Thrones, The Haunting of Hill House en recent speelde hij ook een rol in de serie The Flight Attendant. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michiel Huisman (@michielhuisman)

3. Frank Lammers

Undercover kunnen we gewoon niet meer los zien van Frank Lammers. De acteur brengt met zijn legendarische rol in de serie het personage van Ferry Bouman helemaal tot leven. Fans waren zo enthousiast over zijn rol, dat er nu ook een speciale film over Ferry uitkomt waarin we in zijn leven duiken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frank Lammers (@franklammersofficial)

4. Raymond Thiry

Hij speelde in Penoza en kreeg daardoor zijn eigen spin-off over zijn personage Luther, Doodstil. Verder speelde Raymond Thiry recent in series als Undercover en Nieuwe Buren. Dat niet alleen: hij was ook te zien in de film Quo Vadis, Aida? die zelfs is genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse film. Chapeau! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten)

5. Robert de Hoog

Robert de Hoog is ook één van de Nederlandse acteurs die meerdere glansrollen op zijn naam heeft. Films als Nova Zembla en Skin (hij won een Gouden Kalf voor zijn rol in deze film) zette hem op de kaart. Wij kennen hem de laatste tijd echter vooral als zijn super sterke rol als Tatta in Mocro Maffia.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Robert De Hoog (@robertdehoog_)

Speciaal voor de (mannelijke) liefhebber selecteerden wij ook de mooiste actrices van vandaag de dag.