Queen of The South seizoen 5 is eindelijk te zien op Netflix

Sinds gisteren, 9 maart 2022, kunnen we weer genieten van het onstuimige leven van Teresa Mendoza in Queen of The South seizoen 5. We zaten lang op het puntje van onze stoel, met smacht te wachten tot het nieuwe seizoen op Netflix zou komen. In de Verenigde Staten was het vijfde seizoen namelijk al te zien in juni, dus het heeft even geduurd tot ook wij ervan konden gaan genieten.

 

In onze ogen is het een serie die nét wat te weinig credits krijgt. Hij staat zonder enige twijfel tussen onze lijst met serie aanraders op Netflix en ook IMDb prijst de serie met een score van 8,1. Kortom: zet hem op je lijstje.

Waar gaat de serie over?

In Queen of The South worden we meegenomen in het leven van Teresa Mendoza. Zij wordt in seizoen 1 verliefd op een drugsdealer en belandt hierdoor in het criminele circuit. Echter is Teresa een bikkelharde vrouw en deinst ze niet terug voor gevaar. Ze heeft door dat er maar één manier is om te overleven in deze wereld: door zelf de touwtjes in handen te nemen en stappen te maken binnen de ladder van het kartel.

teresa mendoza queen of the south seizoen 5

In de volgende seizoenen maakt Teresa stappen en groeit ze uit tot een van de grootste kartelbazen. Echter gaat dit niet zonder slag of stoot. Ze krijgt te maken met nieuwe vijanden, corruptie en een liefdesleven dat alle kanten op gaat.

De serie is geïnspireerd op een andere Spaanse serie genaamd La Reina Del Sur. Ook die serie maakt indruk met een IMDb-score van een 8.

Zie hieronder de trailer van Queen of The South en neem van ons maar aan: deze serie is de moeite meer dan waard. Check it out: