Serie aanraders die nu op Netflix staan (2022)

De onderstaande series staan op het moment van schrijven op Netflix. Wij van MAN MAN hebben genoten van de onderstaande aanraders en zijn dan ook van mening dat deze op de lijst horen te staan van iedere man.

 

1. Peaky Blinders

Het lijstje aanraders op Netflix begint natuurlijk met de serie Peaky Blinders .Het verhaal van Peaky Blinders speelt zich af in de Engelse industriestad Birmingham, net na de Eerste Wereldoorlog. Een beruchte criminele straatbende uit de arbeiderswijk Small Heath wordt geleid door Thomas ‘Tommy’ Shelby, die door misdaad hogerop de maatschappelijke ladder wil komen. Het is zeker een aanrader op Netflix. Peaky Blinders heeft 5 seizoenen en het zesde seizoen komt eraan.

 

2. Breaking Bad

Het eerste seizoen van Breaking Bad werd in 2008 voor het eerst uitgezonden. Er zijn in totaal vijf seizoenen van deze serie en behoort deze klassieker zeker tussen de aanraders van Netflix. Walter White is een scheikundeleraar op een middelbare school in Albuquerque. Op het moment dat zijn vrouw onverwacht zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven. Om ervoor te zorgen dat hij zijn behandelingen kan betalen en dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen op een leven als misdadiger.

 

3. Vikings

De serie Vikings bestaat uit 6 seizoenen en start aan het begin van het tijdperk van de Vikingen, rond het einde van de 8e eeuw, in Scandinavië. De mannen van het Kattegat worden jaarlijks op rooftocht naar het oosten gestuurd door de earl (graaf) Haraldson. Boer Ragnar heeft echter verhalen gehoord over de “grote schatten” die in het westen op te rapen vallen en wil eens graag die kant op.

 

4. Fauda

De serie Fauda vertelt het verhaal van de Israëlische undercoveragent Doron die onderdeel is van de anti-terrorisme eenheid. Het undercoverteam dient door de serie heen verschillende geheime operaties uit te voeren in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Naast het werk volgt de serie ook het privéleven van Doron en alle intriges die daar mee gepaard zijn. De Israëlische serie heeft drie seizoenen.

 

5. Queen of the South

Teresa vlucht uit Mexico nadat haar vriend, een drug-runner, wordt vermoord door een drugskartel. Ze gaat wonen in Spanje, daar wil ze de grootste drugsmokkelaar worden en zo de moord op haar geliefde wreken. Met haar levenservaring, een vriend en een mysterieus notitieblok moet ze zien te overleven. In onze ogen is dit een van de meest ondergewaardeerde series. Binnenkort verschijnt er een nieuw seizoen van deze serie op Netflix.

 

6. The Witcher

The Witcher bestaat uit twee seizoenen. Geralt van Rivia is een witcher, een lid van een uitstervende soort van gemuteerde, bovennatuurlijk sterke monsterjagers. Hij trekt als eenling door het Continent en komt aan de kost door zich in te laten huren om op monsters te jagen, zoals een kikimora en een shtriga. Zijn lot raakt verstrengeld met dat van tovenares Yennefer van Vengerberg en dat van prinses Cirilla ‘Ciri’ van Cintra, die door haar grootmoeder Calanthe op de vlucht wordt gestuurd wanneer Cintra wordt veroverd door Nilfgaard. Een aanrader als je van fantasy houdt.

 

7. Ozark

Een financieel adviseur verhuist zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas. Voor nu heeft de spannende serie 5 seizoenen, maar er komt een zesde seizoen aan, dat is opgesplitst in twee delen. Ozark hoort zeker tussen de aanraders als je komende dagen lekker wil bingen op Netflix.

 

8. House of Cards

House of Cards gaat over democratisch congreslid Frank Underwood en zijn vrouw Claire Underwood. Frank werkt in het Witte Huis als House Majority Whip. Zijn taak is om mensen binnen de democratische partij te laten stemmen zoals de partij dat van hen verwacht. In ruil voor de functie van Minister van Buitenlandse Zaken zorgt Frank ervoor dat president Garrett Walker verkozen wordt. Helaas blijkt de president de belofte van deze functie niet te willen nakomen. Samen met zijn vrouw Claire, een milieuactivist die een non-profitorganisatie leidt, smeedt hij een plan. Het plan zit vol met manipulatie, verraad en zelfs misdaad om de president van zijn troon te stoten en zelf de absolute macht in handen te krijgen. House of Cards heeft zes seizoenen.

 

9. Vis a Vis

Vis a Vis vertelt het verhaal van Macarena, een onschuldige dame die in een vrouwengevangenis opgesloten zit. Ze moet zich aanpassen aan de harde gevangeniswereld waar het belangrijk is om te overleven. De strijd om te overleven hangt af van relaties tussen gevangenen, vol met allianties, verraad en vendetta’s. Na een tijd in de gevangenis verandert ze toch van onzeker groentje tot de koningin van de Cruz del Sur gevangenis. De Spaanse serie heeft vier seizoenen.

 

10. Suits

Last but not least, Suits. Een serie die je zeker gezien moet hebben en tussen de aanraders van Netflix staat. Suits is een Amerikaanse juridische dramaserie. Mike Ross is een luie maar briljante schoolverlater die zonder een diploma bij een sollicitatiegesprek terechtkomt met een van de beste advocaten in New York: Harvey Specter. Harvey heeft het eigenlijk wel gehad met de standaard afgestudeerde rechtenstudent en neemt een gok door Mike aan te nemen na het zien van zijn talenten en zijn fotografisch geheugen. Echter is dit compleet verboden, waardoor ze vaak in de problemen komen. De serie heeft 9 seizoenen, dus je kan er nog wel even mee door.