Wie zijn de best betaalde YouTubers van 2021 volgens Forbes?

In totaal verdienden de Youtubers gezamenlijk ongeveer $300 miljoen in 2021. Dat is een recordbedrag en heeft een stijging van 40% ten opzichte van een jaar eerder gehad. Bizar!

 

Op nummer één van de top best betaalde YouTubers staat MrBeast. De 23-jarige verdiende $54 miljoen in 2021 – het meeste van alle YouTubers ooit – terwijl zijn video’s 10 miljard views verzamelden, een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar. Wat vinden mensen zo leuk? Nou, het internet kijkt graag naar stunts en MrBeast blinkt uit in het leveren van supergrote stunts.

1. MrBeast – 54 miljoen dollar

MrBeast, het pseudoniem van de Amerikaan Jimmy Donaldson, is een waar fenomeen op YouTube. In bijna al zijn video’s is MrBeast een gulle gever en geeft hij de mooiste cadeaus weg aan vrienden en wildvreemden. Dankzij de golf van weergaven is zijn betaaldag in 2021 bijna het dubbele van wat de nummer 1 van vorig jaar binnenbracht.

2. Jake Paul – 45 miljoen dollar

Jake Paul was een van de populairste namen op YouTube, totdat zijn broer Logan een video van december 2017 plaatste, gefilmd in een Japans bos dat grimmig bekend stond als een zelfmoordplek. Paul is dus teruggekeerd naar deze lijst. Hij haalde het voor het laatst in 2018 met een winst van $21,5 miljoen.

3. Markiplier – 38 miljoen dollar

Mark Fischbach, online bekend als Markiplier, is een Amerikaanse YouTuber, gamer-commentator, acteur en komiek. Er zijn maar weinig sociale mediasterren die merch kunnen verkopen zoals Markiplier, die vooral sterke verkopen kende van de T-shirts, hoodies en andere items die verband hielden met zijn Unus Annus-serie. Dat is de belangrijkste reden waarom zijn inkomsten bijna zijn verdubbeld ten opzichte van de vorige Forbes-lijst.

4. Rhett en Link – 30 miljoen dollar

Wat begon als het duo dat een nerdy talkshow presenteerde, Good Mythical Morning, is uitgegroeid tot een soort imperium met spin-offs en merkextensies, waardoor hun kijkcijfers en inkomsten op YouTube een boost kregen. Rhett en Link staan op plek vier.

5. Unspeakable – 28,5 miljoen dollar

Meer dan 20 miljoen mensen abonneren zich op de vier YouTube-kanalen van Unspeakable, waar hij video’s plaatst waarin hij Minecraft speelt en andere spellen. De humoristische, geestige en geweldige video’s die Nathan plaatste, leverden hem geleidelijk aan enorm veel kijkers en volgers op.

6. Nastya – 28 miljoen dollar

De zevenjarige, die met haar ouders uit Rusland emigreerde, heeft 87,5 miljoen abonnees getrokken op haar Like Nastya-kanaal. Nastya sloot vorig jaar ook een Spotter-deal, waarbij ze de rechten op haar oude YouTube-video’s aan Spotter verkocht, terwijl ze de rechten behield op alle nieuwe video’s die ze plaatst.

7. Ryan Kaji – 27 miljoen dollar

Ryan begon op 4-jarige leeftijd op YouTube, beoordeelde en speelde met speelgoed als een legende. Nu is hij en heeft zijn YouTube-kanaal Ryan’s World maar liefst 31 miljoen abonnees en een enorme reeks merkartikelen en speelgoed die worden verkocht bij grootwinkelbedrijven zoals Target en Walmart.

8. Dude Perfect – 20 miljoen dollar

De video’s van Dude Perfect zijn gevuld met online stunts. Dude Perfect is een Amerikaanse sport- en comedygroep. De groep bestaat uit de tweeling Cory en Coby Cotton, Garrett Hilbert, Cody Jones en Tyler Toney, die allemaal voormalige roommates zijn aan de Texas A&M University. Hun Youtubekanaal heeft 57 miljoen abonnees. Netjes mannen!

9. Logan Paul – 18 miljoen dollar

Net als zijn broer Jake, komt Logan terug op deze lijst na het schandaal in 2017. En net als Jake, is Logan in de richting van boksen gegaan. Terwijl Logan zijn imago blijft herstellen, had hij afgelopen februari een van de eerste NFT-releases van beroemdheden met een verkoop van $5 miljoen, terwijl zijn podcast, Impaulsive, het afgelopen jaar meer dan 100 miljoen YouTube-views heeft gegenereerd. Chapeau!

10. Preston Arsement – 16 miljoen dollar

Last but not least, op plek 10 van de best betaalde YouTubers: Preston Arsement. Preston heeft verschillende YouTube-kanalen, maar de naam van zijn meest populaire, PrestonPlayz, zegt alles wat je echt over hem moet weten: de man speelt veel videogames, voornamelijk Minecraft. Bijna 12 miljoen mensen zijn geabonneerd op dat vier jaar oude kanaal.