Wie is MrBeast?

MrBeast, het pseudoniem van de Amerikaan Jimmy Donaldson, is een waar fenomeen op YouTube. Hij heeft 14.6 miljoen volgers op Instagram en 75.6 miljoen abonnees op YouTube. In bijna al zijn video’s is MrBeast een gulle gever en geeft hij de mooiste cadeaus weg aan vrienden en wildvreemden. Hoe hij aan het geld komt om de cadeaus of het geld weg te geven is Jimmy erg open over. Voor veel van zijn video’s sluit hij deals met bedrijven.

MrBeast Game

Op TikTok had de Youtuber een video gepost. Als de video 10 miljoen likes zou krijgen, zou MrBeast zijn eigen Squid Game maken. De video heeft nu 17.9 miljoen likes en de Amerikaan pakt het groots aan. Op Instagram deelde hij dan ook foto’s waarin hij het decor aan het schilderen was. De 456 deelnemers zijn al geregeld en zijn bereid de strijd aan te gaan. Wel zonder alle moorden, maar dat is vanzelfsprekend. Als je de MrBeast Game wint, ga je naar huis met een hoofdprijs van $ 1,5 miljoen.

#TeamSeas

Afgelopen maanden hield MrBeast zich ook bezig met het project #TeamSeas. Met dit project probeert hij zoveel mogelijk donaties te verzamelen om zo veel mogelijk plastic uit de zee te halen en daarmee een grote steen bij te dragen aan het milieu. MrBeast game zal ook zeker te maken krijgen met dit goede doel.

Gemixte reacties op zijn versie van Squid Game

Squid Game is een Zuid-Koreaanse dramaserie. Het verhaal van een groep mensen die hun leven wagen in een mysterieus overlevingsspel, waarmee er 45,6 miljard won (ruwweg 33 miljoen euro) gewonnen kan worden. Niet iedereen is enthousiast over het plan van Jimmy Donaldson. Squid Game gaat over mensen die in de schulden zitten en dat hun laatste redmiddel is. Ook gebeuren er gruwelijke dingen in de serie en vinden verschillende mensen het onrespectvol. De kritische mensen die niet enthousiast zijn over MrBeast Game vergeten dat Jimmy het beste wil met zijn medemens.

Dat je als succesvolle YouTuber een aardig zakcentje kan verdienen, dat is geen geheim meer. Bekijk maar eens het landhuis van de Nederlandse YouTuber Enzo Knol.