De professionele carrière van de wielrenster

In eerste instantie zag Puck Moonen het wielrennen niet echt zitten. Ze vond het een eugebkuhj leuker idee om te gaan voetballen, maar toch had ze zich opgegeven bij een lokale fietsgroep. Hier ging het voor haar ook niet meteen van het leien dakje. Ze had te weinig conditie en dacht zelfs geen talent te hebben. Uiteindelijk was dit ook meer een vriendengroepje dan dat het om sportieve prestaties ging. Maar zoals vaak wint de aanhouder. Ze werd langzamerhand beter op de fiets. Uiteindelijk sloot ze zich aan bij een ander groepje, die serieuzer en competitief waren ingesteld.

Ze ging toen elke dag trainen en deelnemen aan wedstrijden. In 2015 werd haar carrière steeds serieuzer toen ze in België bij een ploeg mocht rijden. Twee jaar later maakte ze de overstap naar Lotto Soudal. Momenteel rijdt ze voor het team Bingoal Casino – Chevalmeire Cycling. Het jaar is voor haar nog niet helemaal soepel verlopen, aangezien ze niet kon deelnemen aan verschillende races. Zo kon ze dankzij een fout met haar test niet meedoen aan de Waalse Pijl. Toch is ze alsnog vastberaden om haar missie te volbrengen en dat is om in 2024 het wereldkampioenschap te halen.

Puck Moonen op Instagram

De wielrenster is ook behoorlijk populair op Instagram. Ze heeft inmiddels meer dan een half miljoen volgers bij elkaar verzameld. Dit doet ze niet alleen door foto’s van haar sportieve activiteiten te maken. Zo nu en dan deelt ze ook een leuke zomerse foto. Onlangs plaatste ze een foto in een elegante jurk en showde ze haar afgetrainde figuur. Check it out:

Nederland heeft ook vele andere knappe topatleten, zoals zusjes Lisanne en Laura de Witte of Joy beune.