De PS5 DualSense controller

De PS5 DualSense controller is anders dan controllers uit voorgaande generaties en dat zit hem vooral in de manier waarop de nieuwe Playstation 5 controller trilt.

dualsense controller

Oude controllers trilden bijvoorbeeld bij een explosie of een aardbeving, maar het maakte daarbij niet uit wat je op het scherm kon zien. Wat er ook gebeurde, elke trilling was hetzelfde en daarom voegde het nog niet zoveel toe aan je ervaring.

Bij de DualSense van de PS5 is dat anders vanwege de adaptive triggers. De trilling van je controller past zich aan op wat er op het scherm gebeurt. Hiermee voegt het meer toe aan de hele game-ervaring. Je voelt bijvoorbeeld kleine tikjes wanneer het gaat regenen of je voelt de voetstappen van je karakter. Ook kan de techniek ervoor zorgen dat bijvoorbeeld je pookje zwaarder wordt bij het boogschieten.

Er is iets mis met de levensduur van de DualSense controller

Hoe goed dat ook allemaal mag klinken, met de nieuwe controller is het niet alleen maar feest. Youtubers van het kanaal Fixit hebben namelijk ontdekt dat de levensduur van de controller een stuk kleiner is dan je van zo’n prijzig en modern stukje techniek mag verwachten. De controller schijnt namelijk na iets meer dan 400 uur, steeds meer drift problemen te hebben.

Drift wil zeggen dat de controller bewegingssignalen binnenkrijgt die jij als gamer zelf niet veroorzaakt. Hierdoor gaat je gamecharacter ineens afwijkend gedrag vertonen. Dat is natuurlijk knap lastig wanneer je druk bezig bent met het verbeteren van je streak.

ps5 (1)

Op het internet zijn er al steeds meer mensen met klachten over dit probleem. Wij zijn dan ook benieuwd hoe en of Sony dit probleem kan aanpakken.

Check ook hoe je met de PS4 en PS5 controller op je pc kan gamen. Heeft Sony toch slim aan gedacht.