PS4 en PS5 controller

Sony’s PS4 en PS5 zijn razend populair onder de gamers. Natuurlijk niet heel erg gek, want het is naast Xbox de meest gebruiksvriendelijke console die er op deze wereld te vinden is. Waar Sony zich onder andere mee weet te onderscheiden met de PlayStation-consoles, is de controller.

Niet alleen is het een dualsense controller en zitten er heel veel vibratiemotoren in, ook ligt de controller perfect in de hand tijdens het gamen en is het dus ook snel dat je heel lang zorgeloos achter je controller kan zitten. Maar wat als je bent uitgekeken op de games van de PS4 of PS5 en je even lekker op de PC wil gamen?

PS4 PS5 controller koppelen PC computer

Controller koppelen aan de computer

Gelukkig kan je dan je controller meenemen naar de PC en hem daarop aansluiten. Om hem aan te sluiten, moet je wel wat stappen volgen. Er zijn overigens twee manieren om je controller te connecten met je computer. De meest makkelijke manier is via een USB-kabel. Bij de PS4 controller kan je daarvoor het kabeltje gebruiken waar je hem ook mee oplaadt. Bij de PS5 controller moet je het kabeltje van USB-C naar normale USB gebruiken. Je steekt de USB-kabel in een USB 3.0 poort (meestal zijn deze blauw gekleurd) en de computer koppelt de controller automatisch.

Mocht het zijn dat je controller hapert of té langzaam reageert, dan kan je altijd nog even andere USB apparaten ontkoppelen of deze aan de achterkant van je computer insteken. Zo worden de USB-poorten aan de voorkant niet té erg belast waardoor het niet lekker kan lopen.

ps5 usb kabel

Koppelen met Bluetooth kan ook

Mocht je geen kabeltje willen gebruiken, dan kan je hem altijd nog koppelen via Bluetooth. Althans, als je computer dit ondersteunt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd nog een Bluetooth dongle kopen, waarmee je functie wél op je PC hebt. Koppel de controller door 3 seconden op de PS-button totdat het lampje gaat knipperen. Vervolgens zoek je bij Bluetooth apparaten (bij Mac bovenin de balk en bij Windows in instellingen) naar de controller. Klik op verbind en de controller zal verbinden aan je computer.