Jan des Bouvrie zijn auto staat te koop

Dat één van de grootste en bekendste interieurontwerpers die Nederland rijk was niet alleen beschikte over een opvallend talent en een stijlvolle woning moge duidelijk zijn. Onlangs verscheen de zeldzame auto van Jan des Bouvrie, van wie we helaas afgelopen jaar afscheid hebben moeten nemen, op de markt.

En wij kunnen niet anders zeggen dan dat net als de man hemzelf, zijn voertuig ook te benoemen is als een one of a kind. Want laten we eerlijk zijn; wie wil er nou niet de eigenaar zijn van een vierwieler waarvan er maar liefst 500 van op deze wereld te vinden zijn?

De Purezza di linea e perfezione del meccanismo – Alfa Romeo

Om te zien dat dit een heel bijzonder exemplaar is hoef je geen verstand van auto’s te hebben. De Purezza di Linea e perfezione del mechanisme, oftewel de Alfa Romeo 8C Competizione, van Jan des Bouvrie spant misschien wel de kroon als het gaat om de meest unieke auto’s die wij ooit hebben gezien. De auto komt uit het bouwjaar 2008 en heeft slechts 19.611 kilometer op de teller.

De zeldzame auto van Jan des Bouvrie staat te koop
Foto via Cool Classic Club
De zeldzame auto van Jan des Bouvrie staat te koop
Foto via Cool Classic Club

Met een vermogen van 450 PK is dit een voertuig dat jij absoluut zou moeten toevoegen aan jouw wagenpark. Hoewel bij de introductie de auto leverbaar was in drie kleuren, was de wens van Jan hem in het wit te willen. En natuurlijk lukte dit hem na wat belletjes te hebben gepleegd naar de hoofdimporteur. De beste man zou wat depressief worden van zwart. Zijn oog viel meteen op de witte tint, omdat dat ruimte zou geven en waanzinnig zou werken met de kunst en lijnen, aldus Des Bouvrie.

Het prijskaartje van deze zeldzame Alfa Romeo

Zie jij jezelf al helemaal van A naar B vervoeren met dit voertuig? Dat snappen wij maar al te goed. Naast dat de zeldzame auto een belangrijk rol speelde in het leven van de interieurontwerper Jan des Bouvrie, is de vierwieler natuurlijk ook een lust voor het oog.

De zeldzame auto van Jan des Bouvrie staat te koop
Foto via Cool Classic Club

Wanneer jij overweegt deze unieke auto te bezichtigen, moet je rekening houden met een prijskaartje waar je misschien twee keer van zou moeten slikken. Het unieke Alfa Romeo model staat namelijk op de markt voor maar liefst €260.000 euro.