Wat weten we al van de PlayStation 5?

Dat alle game-liefhebbers al tijden getriggerd worden door de toekomstige PlayStation 5, dat moge duidelijk zijn. Ieder nieuwtje verspreidt zich binnen no-time over de gehele wereld en dat is niet zonder reden. Al die game-fanaten likken hun vingers erbij af. Maar wat weten we nou al over de nieuwe console van Sony en de bijbehorende PS5-controller?

ps5-controller dualshock 5

Het is alweer zo’n 8 maanden geleden dat Sony de wereld toonde hoe snel de PS5 daadwerkelijk is. De laadtijd van de PS5 liet de monden van het publiek openvallen. Ook werd er lang gespeculeerd over de releasedatum, maar het heeft er alle schijn van dat de nieuwe console eind dit jaar in de schappen zal liggen. Dit betekent dat we dus nog even geduld moeten hebben, maar laten we hopen dat ons geduld beloond wordt met een console die ons helemaal omver zal blazen. Verder kwamen veel details over de PS5-controller aan het licht en verscheen er onlangs een foto op het internet van de DualShock 5.

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

DualShock 5: de nieuwe PS5-controller

We wisten al dat de vibratie functie van de PS5-controller een flinke upgrade kreeg. De DualShock 5 herkent verschil in impact van de game, waardoor de vibratie verschillende niveaus zal kennen. Hierdoor wordt de beleving van de gamers realistischer. Bovendien zuyllen de knoppen L2 en R2 adaptive triggers worden, wat inhoudt dat er verschil in druk zal zitten bij deze knoppen afhankelijk van de game en situatie.

Nu worden de ogen dan ook eindelijk verwend. Op social media verschenen een aantal foto’s waarop te zien is dat iemand de Playstation 5-devkit aan het schoonmaken is. De beste man hemzelf verzocht zijn volgers vriendelijk of zij de foto’s niet wilden verspreiden. En je kan het al raden: de foto’s verschenen binnen de kortste keren op Reddit en gingen direct de wereld rond.

View this post on Instagram

#playstation5 🎮

A post shared by SHELBY shop 🎮 Игры и приставки (@shelbyconsole) on

Zoals te zien is, lijkt de DualShock 5 veel op de DualShock 4 (de PS4-controller). De verbeteringen zijn vooral technisch van aard, dus we zullen moeten afwachten tot we de PS5-controller daadwerkelijk in onze handen hebben.