De nieuwe console van Sony

In een nieuwe blog van Playstation wordt veel info vrijgegeven over de nieuwe console van Sony. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, de nieuwe console gaat de naam ‘PlayStation 5’ dragen. Hoewel dit misschien niet voor jou als een verrassing komt, is er een lange tijd van onzekerheid geweest over de naam van de opvolger van de PlayStation 4. Sony heeft zelf namelijk niet eerder de woorden ‘Playstation 5’ in de mond genomen. Er werd voorheen gepraat over ‘Sony’s Next-Gen PlayStation’. Nu is dus eindelijk de kogel door de kerk: we kunnen de Playstation 5 verwachten.

De releasedatum van de PlayStation 5

De releasedatum van de nieuwe Sony console, een onderwerp waar al enorm veel over gesproken is. Hoewel de exacte releasedatum nog niet vrijgegeven is, kunnen we jullie wel meer duidelijkheid hierover geven. De release staat gepland voor eind van het jaar 2020, dus dat wordt nog even doorbijten als je niet kan wachten. Aangezien dit werd onthuld op de PlayStation Blog van Japan, Europa en de Verenigde Staten kunnen we ervan uitgaan dat dit een wereldwijde release betreft.

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

PlayStation 5

Details over de PlayStation 5 controller

Maar dat was nog niet alles. Ook de PlayStation 5 controller wordt flink verbeterd. Allereerst krijgt de vibratiefunctie een flinke upgrade. Dit zorgt ervoor dat gamers nu zelfs het verschil in vibratie kunnen voelen tussen verschillende gradaties. Denk aan het zachter trillen wanneer je tijdens je dagelijkse potje FIFA een schouderduw krijgt of wanner je een rot schop van achteren krijgt. Verder zit er ook een flinke verbetering in de twee achterste knoppen aan de bovenkant van de controller, de knoppen L2 en R2. Deze zullen bij de volgende controller ‘adaptive triggers’ worden. Dit houdt in dat gamers ook verschil in druk kunnen merken bij die knoppen.

beste playstation 4 games 2019

Hoogstwaarschijnlijk gaat de PlayStation 5 controller bijna hetzelfde ogen als die van de PlayStation 4. Hij zal bovendien beschikken over een USB-C poort, wat opladen een stuk sneller zal maken.