De beste Playstation 4 games in 2019

Sinds de release van de PlayStation 4 richt Sony zich op het verbreden van het assortiment aan games voor alle beschikbare gameconsoles. Dat betekent dus zowel voor de ‘gewone’ PS4, maar ook voor de PlayStation 4 Slim en PlayStation 4 Pro. Het resultaat is een geweldig aanbod aan games waarbij het zelfs voor de meest verwende gamer de vraag is wat hij of zij nu weer zou moeten kiezen. Hoog tijd om wat orde in de chaos te scheppen met een volledige update van de beste PS4 games voor 2019.

Age of Wonders: Planetfall

Age of Wonders: Planetfall is een nieuwe strategische game van Triumph Studios. Mocht die naam je bekend in de oren klinken, het zijn de makers van de veelgeprezen Age of Wonders-serie. Het is in alle opzicht een indrukwekkende game. Alles draait om het bouwen van een wereld en een tactische RPG. Dankzij de zeer uitgebreide opzet zal geen enkele gamer zich hoeven te vervelen, daarvoor zijn de mogelijkheden gewoon te talrijk. De game zelf is bijzonder intuïtief opgezet waardoor je het snel onder de knie hebt. Heb je een voorliefde voor lasers, robots en mysterieuze planeten, dan kom je in ieder geval volledig aan je trekken.

Moto GP19

Met tal van games die op de bekende sporten zijn gebaseerd is het altijd lastig om een goede sportgame te vinden. Moto GP19 is echter bijzonder interessant. De game is een ode aan de motorsport en hoe kun je dat beter doen dan met een game vol nieuwe elementen? In Moto GP19 creëer je een pro-level evenement en geniet je van een optimale game-ervaring. Je bent zelf de wedstrijdleiding en kan dus zelf alle bekende competities naspelen op de PS4. Kortom, met Moto GP19 komt de geschiedenis van de motorsport tot leven en beleef je alle historische momenten alsof je er zelf bij bent.

beste playstation 4 games 2019

Redeemer: Enhanced Edition

In veel gevallen voegt een zogenaamde ‘enhanced’ edition niet veel waardevols toe aan een bestaande game, maar in het geval van Redeemer is juist het tegenovergestelde waar.

In Redeemer: Enhanced Edition ben je Vasily. Een krijger die op zoek is naar vrede, en deze uiteindelijk heeft gevonden in de verblijfplaats van een monnik. Zoals in alle games gaat het natuurlijk niet zoals de hoofdrolspeler het wenst. Al snel kom je terecht in een spiraal van geweld en oorlog en verander je langzaam maar zeker in een niets ontziende moordmachine. In de enhanced versie krijg je tal van nieuwe mogelijkheden en zijn er nieuwe gevechtssituaties aan toegevoegd waardoor je feitelijk een volledig nieuwe game in handen hebt. Voor de liefhebbers van games waarbij het bloed rijkelijk vloeit is dit een absolute must-have. Met een beetje fantasie zo je het zelfs als over-the-top kunnen classificeren, maar vor de echte fans is het natuurlijk nooit grof genoeg.

Judgement

Japanse games voor de PS4 zijn populair en dat is niet zonder reden. In veel gevallen zijn ze verbazingwekkend goed en Judgement is daar een extreem goed voorbeeld van. Het is niet echt een “nieuwe Yakuza-titel”. Het is ook niet echt een vervolg op een bestaande game. Het deelt elementen van eerdere games, maar daar houdt de vergelijking dan ook wel mee op.

Het verhaal speelt zich af in hetzelfde universum en de setting, Kamurocho, is dezelfde versie van Kabukicho uit de echte wereld die we al enkele decennia kennen. Afgezien van het oppervlakkige verhaal, behoort Judgement niet eens tot hetzelfde genre als Yakuza. Het zijn juist de subtiele veranderingen die het verschil maken. Judgement staat gewoon op zichzelf en is bij vlagen verfrissend en briljant.