The Black Keys – Let’s Rock

Dit album van de Amerikaanse rockband The Black Keys, bestaande uit het duo Dan Auerbach (gitaar en zang) en Patrick Carney (drums). Ze bestaan al sinds 2001, maar ze hebben nog nooit zoveel tijd gehad tussen het nieuwste album en het vorige. Turn Blue dateert namelijk uit 2014 en Let’s Rock is uitgebracht 28 juni 2019. Deze plaat brengt je terug naar de stevige rock ’n roll en laat bijna iedereen goed voelen. Het heeft in Nederland maar 7 weken in de album top 100 gestaan, maar heeft wel een piek op plek 3 gehad en heeft de vierde plek in de US Billboard 200 gestaan.

Joris Voorn – Four

Het langverwachte vierde studio album van Joris Voorn heet eigenlijk ‘\\\\’. Omdat je schuine strepen niet kunt uitspreken noemen we het ook wel Four.  Het bestaat uit veel verschillende sounds en, zoals we kennen van Joris Voorn, is het geen elektronische muziek die je de hele kamer door beukt. Ga lekker in de flow zitten en laat je meevoeren op alle melodieën zonder teveel afgeleid te worden door een beat. Het muzikale geheel maakt dit album tot geheel eigen muziek van Joris Voorn waar hij jaren aan heeft gewerkt.

Post Malone – Hollywood’s Bleeding

Het derde album van de 24-jarige muzikant heeft gelijk de nummer één positie bemachtigd na de release. Met de belachelijk hoge getallen en resultaten in de streams is deze plaat vooral heel groot geworden. Wat hier wellicht aan heeft bijgedragen is dat op dit album de soundtrack van de succesvolle film Spider-man: Into the Spider Verse staat.

Frenna – Francis

Dit album is al in 2018 uitgekomen maar heeft in 2019 een groot deel van het jaar heel hoog in de lijsten gestaan. Momenteel staat het langer dan een volledig jaar tussen de meest populaire albums en dat is niet voor niks. De rapper, die als originele naar ook Francis heeft, won in het afgelopen jaar ook drie FunX Awards voor beste zanger, beste album en beste samenwerking.

Snelle – Beetje bij beetje

Ook deze plaat is een knaller binnen Nederland. Met al 51 weken in de album top 100 en 3 weken op nummer 2 is dit album niet te vergeten tussen de beste albums van 2019. Met persoonlijke teksten weet deze rapper de luisteraars voor zich te winnen.

Billie Eilish – When we all fall asleep, where do we go?

Deze kunnen we natuurlijk niet vergeten. Het meest succesvolle album van 2019. Het heeft het hele jaar hoog gestaan en dat blijft het voorlopig waarschijnlijk ook doen. Ondertussen is de Australische net 18 jaar oud, maar het grootste deel van de tijd heeft ze als 17-jarige de hitlijsten van 2019 gedomineerd.

View this post on Instagram

THANK YOU AMAS 😁

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on