Nieuwe series op Netflix in week #2

Netflix komt met genoeg nieuwe series en films in januari. Voor de meeste moeten nog éven geduld hebben. Dit zijn de titels die we deze week gelukkig al nieuw op Netflix kunnen verwachten.

The Last Kingdom, seizoen 3

Een enorm spannende serie die gebaseerd is op The Saxon Stories, geschreven door Bernard Cornwell. The Last Kingdom speelt zich af in het Engeland van de 9e eeuw, toen vijandelijke Vikingen een verdeeld Engeland binnenvielen. Hoofdpersoon Uhtred woont in Bebbansburg, dat ook ten prooi valt aan de Vikingen. Tijdens een invasie worden Uthred’s vader, broer en vrienden vermoord en wordt hij zelf meegenomen als gevangene. Later wordt Uthred geadopteerd door de Viking Ragnar. Wanneer hij later hoort dat zijn oom de macht over Bebbansburg heeft overgenomen, én Ragnar wordt vermoord, begint Uhtred aan een missie om wraak te nemen op de moordenaars én zijn oom van de troon te stoten. De eerste twee seizoenen stonden al eerder nieuw op Netflix, vanaf donderdag 9 januari komt daar ook seizoen 3 bij.

Medical Police

Deze nieuwe serie is een combinatie van droge humor en knappe actiescènes. Twee dokters, werkzaam in São Paolo, ontdekken een virus dat de samenleving bedreigt. Het duurt vervolgens niet lang voordat ze worden gerekruteerd als geheim agenten. Hun missie is het vinden van een geneesmiddel, voordat het virus zich te ver verspreid. Dit plot klinkt wellicht behoorlijk zwaar, maar laat het aan de makers én acteurs over om elke scène om te toveren tot iets hilarisch. Medical Police kan je vanaf vrijdag 10 januari nieuw op Netflix vinden.

I Am A Killer, seizoen 2

Als er één ding is dat gevangenisdocumentaires zoals First and Last vertellen, dan is het dat elke gevangene een verhaal heeft. In I Am A Killer komen gevangenen aan het woord die – je raadt het al – een moord op hun geweten hebben. De moordenaars zitten in de dodencel en wachten dus op hun doodvonnis. Doordat zij niets langer te verliezen hebben, zijn de gevangenen openhartig en eerlijk over hun motieven, slachtoffers en de vraag of ze wel of geen spijt hebben. De tien afleveringen van seizoen 2 staan vanaf vrijdag 10 januari nieuw op Netflix.