Er wordt steeds meer bekend gemaakt over de nieuwe Xbox en PS5

Ook al is de PS5 nog niet aangekondigd, wordt er steeds meer bekend gemaakt over de nieuwe game console. Ditzelfde geldt voor de Xbox Series X. Eén van deze nieuwe specificaties is dat je de mogelijkheid zal hebben om games te spelen in 4K-resolutie. Dit lijkt in principe een vette nieuwe functie maar hier zit hem ook meteen het gevaar in.

playstation 5 specificaties

4K-resolutie op Xbox Series X en PS5

Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat jij straks op je televisie je games kan spelen in 4K-resolutie. Om dit op je tv te kunnen draaien heb je namelijk een HDMI-2.1 poort nodig. We horen je al denken dat jij toch wel een HDMI-poort op je tv hebt zitten. Alleen is er een grote kans dat het hierbij gaat om een HDMI-2.0 poort en geen HDMI-2.1 poort. Deze poort zit namelijk alleen op sommige tv’s die uit het jaar 2019 en 2020 komen.

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

Nieuwe game console en nieuwe tv

Betekent het dan dat je de nieuwe game consoles helemaal niet kan gebruiken zonder een HDMI-2.1 poort? Nee, je kan nog wel gewoon gamen maar je zal dus niet alles uit je nieuwe game console halen. Ook zal je op achterstand geraken tegenover andere gamers die wél gebruik kunnen maken van deze vette 4K-resolutie. In de praktijk gaat dit dus betekenen dat gamers naast een nieuwe console ook een nieuw tv-scherm zullen moeten gaan aanschaffen. Dit gaat er dan natuurlijk voor zorgen dat het veel geld gaat kosten om op de nieuwe game consoles te kunnen gaan spelen.

Wel of geen nieuwe game console?

Dit nieuws zal voor sommige gamers als een schok binnenkomen. Het kan er zelfs toe leiden dat sommigen van ons besluiten om geen nieuwe game console te gaan kopen.