Presentatie PlayStation 5

Er wordt verwacht dat de PlayStation 5 zeer binnenkort officieel wordt aangekondigd door Sony. Er is al veel bekend over de nieuwe game console en controller. Zo komt er een vernieuwde DualShock 5 controller. Het design van de PS5 is nog wel een raadsel. Daarom heeft Snoreyn een hele vette animatie video gemaakt van hoe de PS5 er mogelijk uit komt te zien.

Console
Foto: LetsGoDigital/Snoreyn

Toffe nieuwe functies van de PlayStation 5

In het filmpje zijn er een aantal mogelijke vernieuwingen te zien ten opzichte van de PS4. Aan de achterzijde van de controller zijn er extra grip buttons toegevoegd. Deze zullen natuurlijk ook extra functies toevoegen. Ook komen de L2 en R2 knoppen vrij te liggen om nog accurater ingezet te kunnen worden. Bij de PS2 en PS3 had de controller drukgevoelige knoppen. Die zijn verdwenen bij de PS4. In dit vette filmpje zijn de drukgevoelige knoppen weer teruggekeerd, ook al zal dit waarschijnlijk niet gebeuren bij de daadwerkelijke nieuwe controller van de PS5.

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

De echte game-kenners zullen bepaalde elementen herkennen van de Xbox, Razer en Nacon. Deze zouden een meerwaarde kunnen zijn voor de PS5.

Geluid in 3D

Gamen zal naar een nog hoger niveau worden getild met de PS5. Het beeld zal er nog beter uit komen te zien en de introductie van het 3D geluid zorgt er voor dat je nog meer in de game zit dan ooit te voren.

Controller PS5
Foto: LetsGoDigital/Snoreyn

Betere trigger

Sony heeft tijdens een persconferentie al wel veel vrijgegeven over de specificaties van de PS5. Ook hebben ze door laten schemeren dat de PS5 controller bijna identiek zal zijn aan die van de PS4. Wel is de controller sterk ontwikkeld. De trigger is verbeterd en dit zorgt ervoor dat je nog meer het gevoel hebt dat je zelf in de game zit. Het is ook te hopen dat het verbinden van de controllers met de console makkelijker gaat dan bij de PS4. Binnenkort zal er nog meer bekend worden gemaakt over de PS5, en wij kunnen niet wachten!