Een zeldzame onthulling over de PlayStation 5

Tot op heden heeft Sony zelf nog maar weinig informatie gedeeld wat betreft de nieuwste console. Dit doen ze natuurlijk niet omdat ze geen informatie hébben. Door zelf niks te vertellen gaan de speculaties een eigen leven leiden, wat gratis publiciteit is in de marketingcarrousel rondom de PlayStation 5. Er zijn al meerdere dingen gelekt, zoals de devkit van de PS5. Ook het ontwerp van de controller wisten we al. Toch is het op een gegeven moment tijd om íets officieels te delen met de fans. Dit heeft Sony nu gedaan op de tech-beurs CES. Deze beurs, waar gigantische projecten gepresenteerd worden, vond plaats in Las Vegas vorige week.

Zes nieuwe features op de PS5

Sony heeft zes nieuwe features bekendgemaakt die we terug gaan zien op de grote broer van de PS4. Maar eerst natuurlijk: het logo. Mooi dat de PS4 al genoemd is, want die kunnen we er even bij halen. Vervang de 4 uit het logo door een 5, en daar is het nieuwe logo. Er zal niet heel lang gebrainstormd zijn over dit ontwerp.

playstation 5

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

Verder is er dus een lijstje van zes features die we terug gaan zien in de PlayStation 5, die je game-ervaring een stevige boost kunnen geven. Ze hebben iets meer voeten in de aarde dan de verandering van het logo, maar dat is niet zo moeilijk. De PS5 is klaar voor de toekomst met deze ‘future-proof technologies‘:

  • Ultra-high-speed SSD
  • 3D audio sound
  • Advanced haptic feedback
  • Adaptive triggers (de L2- en R2-knoppen zijn gevoeliger waardoor er een nuance kan worden toegebracht in de actie die je uitvoert)
  • Hardware-based ray tracing (wat zorgt voor nóg realistischer beeld door het simuleren van de manier waarop licht zich beweegt)
  • Ultra HD-Bluray

Dit is een van de meest uitgebreide bekendmakingen die Sony gedaan heeft rondom de PlayStation 5. Eerder wisten we al dat de nieuwste console in 2020 nog uitkomt, vóór de feestdagen. Het eerste spel dat ermee uitgebracht wordt zal GTA 6 worden. De prijs zal rond de 500 euro komen te liggen. Ook van de controller weten we dus al veel. En nu zal het afwachten worden naar verdere onthullingen.