Zijn de terrassen open tijdens het Pinksterweekend?

Volgens het kabinet is het denkbaar dat de horeca vanaf het Pinksterweekend al open is. Dit gaf Rutte aan. Rutte zei dat dit ‘op zichzelf denkbaar is’, maar zegt tegelijk dat het echt nog de vraag is of dat kan. De adviezen hierover van het Outbreak Management Team (OMT) van het RIVM komen maandag, dinsdag volgt dan waarschijnlijk een besluit van het kabinet.

Bierprijs

Dat er maar zo weinig mensen binnen mogen gaat voor een boel ellende zorgen. Riad Ferhat, mede-eigenaar van ongeveer twintig horecazaken in Amsterdam, heeft aan de Volkskrant laten weten dat hij een oproep aan de gemeente heeft gedaan om ondernemers te steunen. Hij sluit forse prijsstijgingen niet uit. Wanneer je ongeveer 30% van je klanten kunt ontvangen, dan is het begrijpelijk dat ze voor een biertje zo’n tien euro kunnen gaan vragen. Dit is natuurlijk voor veel klanten niet te doen.

Eén biertje voor een tientje, dat is voor velen genoeg reden om niet meer te komen. Jammer genoeg lijkt het er op dat dit de harde realiteit van de horeca gaat worden. Het is natuurlijk wel begrijpelijk. Met zo weinig mensen in je kroeg of restaurant is het nagenoeg onmogelijk om rond te komen zonder de prijzen omhoog te gooien.

biertje prijs

Ook kunnen we er van uit gaan dat kappers met zo’n drie euro per knipbeurt duurder worden om de gemaakte kosten te overkomen. Stel jij zit vanaf het Pinksterweekend toch elke dag op het terras ondanks de prijzen, dan kom je van het bier en de bitterballen vast flink aan. Gelukkig voor jou hebben wij een stel tips op een rijtje gezet om nog voor de zomer van je bierbuik af te komen.

Mocht je toch liever geld besparen- of zelfs verdienen door een bier-DIY aan te pakken, kijk dan hier even hoe je dat doet. Je vrienden zullen je dankbaar zijn.