In de Engelse hoofdstad wordt overal gebouwd waardoor er veel leeg staat, zowel stukken grond als gebouwen. En wie een stuk grond in Londen wilt, betaalt zich een ongeluk. Zo niet voor 40ft brewery. Zij bedachten een mobiele brouwerij, waar ze bier brouwen in zeecontainers die ze vervolgens makkelijk kunnen verplaatsen naar de volgende spot.
Bierbrouwerij zeecontainers bier.4

Bierbrouwerij zeecontainers bier.3

Bier moet gedronken worden. Daarom besloot 40ft brewery niet alleen hier het bier te brouwen, maar ook te schenken. Één van de containers heeft dan ook een dubbele tap die rechtstreeks is aangesloten op de voorraad. En als we de foto’s mogen geloven zouden we hier al te graag een biertje drinken.

Bierbrouwerij zeecontainers bier

Eigenaar Pettersson kon voor een paar duizend euro zeecontainers op de kop tikken. Hiermee was het idee geboren. Maar hij geeft eerlijk toe dat het meer was dan enkel containers plaatsen. Zo moesten deze ijzeren bakken worden voorzien van de nodige apparatuur en aansluitingen. Het idee is uniek, want 40ft Brewery is één van de eerste brouwerijen in een container, dus afkijken was er niet. Nu enkel wachten tot een groepje hipsters het in Nederland na gaat doen.

Bierbrouwerij zeecontainers bier.6  Bierbrouwerij zeecontainers bier.2 Bierbrouwerij zeecontainers bier.22Bierbrouwerij zeecontainers bier.1