Bierbuik wegwerken

We moeten ervoor zorgen dat we niet te zwaarlijvig gaan worden. In Amerika ligt het percentage bij de mannen die dit wel zijn al op 35%. Laten we daar maar lekker bij uit de buurt blijven. We lijken steeds meer te weten hoe schadelijk, het vet rondom onze buik kan zijn, maar gelukkig vinden we ook oplossingen. Met deze tips kan jij je bierbuik wegwerken en een gezonde levensstijl opbouwen.

Bouw spieren om vet te bestrijden

Spier is het tegenovergestelde van vet. Zodra je lichaam met veel spieren wordt bepakt is er minder ruimte over voor het vet. Sterke spieren voegen massa toe aan onder andere je benen en billen, je grootste spiergroepen. Hierdoor zorgen ze voor een betere balans tussen de spieren en vet in je lichaam. Het resultaat hiervan is dat je dan een beter metabolisme creëert. Oefeningen die je zou moeten uitvoeren om je buikvet te verminderen dienen gericht te zijn op je hele lichaam. Deadlifts, squats en pull-ups zijn dan ook de beste oefeningen om uit te voeren. Toch heeft cardio een grote impact heeft op het totale gewicht, dus varieer krachttrainingen en cardio trainingen goed voor optimale vet verbranding. Je buikspieren trainen kan natuurlijk ook geen kwaad, zeker niet met deze 15 intense buikspieroefeningen.

bierbuik wegwerken

Versla je hersenen

Je hersenen controleren je eetlust. Dit komt omdat we vanuit de evolutie gewend zijn geraakt dat vet goed is om op te slaan in ons lichaam. Hoe meer reserves je, hoe langer je ook kon overleven. Tegenwoordig is dat natuurlijk niet meer zo. Het is nu aan ons om ons eigen lichaamsregeling in de hand te houden. Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren, maar één daarvan is toch echt wel het intermittent fasting dieet. Snel afvallen en groeihormonen een flinke boost geven. Dit houdt in dat je voor een aantal uur niks eet zodat je hersenen een bepaald patroon en ritme in je lichaam kan verwerken.

Natuurlijke voeding

Een belangrijk onderdeel van je metabolisme is je microbioom. Je darmbacteriën die voorkomen dat alles wordt opgeslagen als vet. Integendeel, ze breken het af. Belangrijk is diversiteit in voedsel. Je moet ze blijven voeden zodat ze hun werk kunnen blijven doen. Een tip is om iets gevarieerder te eten, dichter bij de natuur. Vezelrijke voeding zoals fruit, groenten, peulvruchten zullen je erg goed doen. Ook eiwitrijke gerechten mogen niet ontbreken.

bierbuik wegwerken

Verander je vet capaciteit

Er zijn verschillende soorten vet. Niet alleen lichaamsvet is schadelijk. Het viscerale vet wordt geassocieerd met een ongezond metabolisme. Ook heeft ons lichaam bruin vet. Dit bruine vet helpt calorieën te verbranden en helpt warmte genereren. Door in een koude omgeving te leven, activeer je de goede cellen waardoor het witte, viscerale vet kan worden omgezet in het bruine vet. Je kan nu dus leven als een Eskimo en er nog van afvallen ook!

Denk vooral goed na of je wilt afvallen of spiermassa wilt opbouwen. Maak vervolgens een voeding en trainingsschema, stel een doel voor ogen en het moet helemaal goed komen met dat bierbuikje. Neem dat maar van ons aan!