Tasty, iedereen kent het tegenwoordig wel. De Facebookpagina van Buzzfeed die bijna veertig miljoen volgers dagelijks de meest lekkere en makkelijke gerechten voorschotelt op beeld. Ze plaatsen veel. Niet erg, want zo kan jij je keukenskills een beetje up to date houden.

Omdat we hier wel redelijk fanatiek sporters zijn, zijn we op zoek gegaan naar eitwitrijke gerechten die de Tasty-makers bereidden. We hebben er vijf geselecteerd die makkelijk, lekker en eitwitrijk zijn, die je zowel in de ochtend als avond kunt maken. Dus verras jezelf of je schatje met plotselinge kookskills.

Kip, aardappel en worteltjes

Hier kan je mee thuiskomen hoor. Je vriendinnetje is natuurlijk ook sportief, dus wordt intens blij van een mals kippetje met een klein beetje koolhydraten, afgetopt met een prima zoetig sausje. Check hier het gerecht uitgebreid uitgeschreven. Winnen.

Easy Sheet Pan Chicken Dinner. // http://bzfd.it/23URDqtPin it for later: http://bzfd.it/1mt2JRr Posted by BuzzFeed Food on Wednesday, February 10, 2016

 

Kalkoen stoofpotje

Ja, deze jongen wil je nog weleens vergeten. Naar kip grijpen is ook makkelijk, maar z’n grotere, misschien iets lelijkere oom, heeft een fantastisch smaakje en zit borden vol proteïne. Check hier heel het gerecht.

Posted by BuzzFeed Food on Tuesday, February 9, 2016

 

Zoete Aardappel Frittata

Trek? Bouw dit apparaat voor jezelf en je hoeft een week niet te eten. Het is ook een wonderschoon idee om maar een deel te eten en wat je over hebt de volgende dag mee te slepen richting kantoor. Koud is het namelijk ook zeer goed binnen te houden. Hier het recept.

Posted by BuzzFeed Food on Monday, February 15, 2016

Ontbeiwit

Ik hoorde je denken: wanneer komt er nou eens een ontbijt. Nou, hier. Echter, dit is niet je gemiddelde havermout of kwark prutje dat je ’s ochtends met enige tegenzin binnen werkt. Check hier het recept.

Short ribs met rode wijn

Dit stuk vlees kennen we niet echt in Nederland. Wij kennen het persoonlijk ook niet, maar het ziet er zo verdomd lekker uit, dat we het toch maar includeren in dit bericht. Short ribs zijn ribben van de koe en goed te verwerken in een gerecht, zoals hieronder duidelijk wordt. Overtuigd? Check hier heel het recept.