De populairste luxe horloges van de sterren

Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat de drie bekendste luxe horloges de top drie vormen als het gaat om de populairste modellen. Niet alleen het design spreekt boekdelen, ook de marketingafdeling van de drie topmerken draaien overuren:

  1. Rolex Cosmograph Daytona
  2. Audemars Piguet Royal Oak
  3. Patek Philippe Nautilus

Waarom is de Royal Oak zo populair?

De Royal Oak was de afgelopen jaren verreweg het populairste horloge voor de beroemdheden. Opvallend is overigens wel de opmars van de Rolex Daytona. Vorig jaar was het klokje nog niet eens de top drie beland, maar dit keer laat Rolex de concurrentie ver achter zich. De reden voor deze doorbraak is logisch: een Daytona is is bijna elke smaak te krijgen. Zowel in de geliefde zwart-witte ‘Panda’-wijzerplaat, in ijsblauw en in een heuse bling-bling versie. Daar staat tegenover het verhaal van Patek Philipe. Je zou denken dat men er veel voor over heeft om in de bovenste regionen te eindigen. Blijkbaar strookt dat niet met de ideeën van het merk, men is namelijk waarschijnlijk blij met de relatief lage klassering. Vreemd is dat niet, ze stoppen immers met het meest populaire Nautilus-model, de 5711, omdat ze vinden dat het horloge buitensporig veel aandacht kreeg.

De bekendste horlogemerken van 2021

Mocht je denken dat een populair model zich ook vertaald naar het merk, dan heb je het helemaal goed. Ook nu zijn het de drie ‘grote’ jongens die de top drie invullen:

  1. Rolex
  2. Patek Philippe
  3. Audemars Piguet

Een voorspelbare top drie dus. Nu moeten we er wel bij vertellen dat er aardig wat verandering plaats vinden. Zo zijn er in 2021 twee tot drie keer zoveel Cartier-, Omega- en Tag Heuer-horloges verkocht als in 2020. De kans is dus aanwezig dat het dit jaar heel anders gaat eindigen. Toch moeten we een kleine slag om de arm houden vanwege de dominantie van Rolex. De beroemdheden droegen namelijk vaker een Rolex dan een Patek. Ook hier is een logische verklaring voor: Nagenoeg alle modellen van Rolex zijn erg gewild, bovendien heeft het merk meer verschillende modellen dat Patek Philipe. De Day-Date en Datejust waren enorm populair en worden bijvoorbeeld gedragen door Joe Biden en Lil Baby.

Patek Philipe steelt de show met de Nautilus en Aquanaut

Terwijl Patek juist zijn best doet om het de echte verzamelaars moeilijk te maken, blijft een model als de Nautilus bijzonder gewild. Na de Nautilus is het meest populaire Patek Philippe model de Aquanaut. Audemars Piguet daarentegen scoort nog altijd makkelijk met de Royal Oak. In 2021 zorgde de Black Panther-editie juist voor een opleving. LeBron James, Serena Williams, The Weeknd en Draymond Green zijn degenen die het klokje bezitten.

Populairste luxe horloges sterren

Omega Seamaster

Naast de merken en de afzonderlijke modellen is het ook interessant om te weten welk model het extreem goed deed in 2021. Dan komen we al snel uit bij de Omega Seamaster. Afgezien van het feit dat het klokje een tonbeeld is van perfectie, is het ook een razend populair model. De Speedmaster is lange tijd het vlaggenschip van Omega geweest, maar het merk gaf vooral aandacht aan de Seamaster en was daar erg succesvol mee. In maart onthulde het merk een nieuwe Seamaster met een overduidelijke vintage-look. Ed Sheeran is in ieder geval een van de gelukkigen die zo’n klokje om zijn pols kan en mag hangen.