Je favoriete Rolex horloge wordt duurder in 2022

De prijsstijging van de meeste Rolex horloges bedraagt momenteel zo’n 3.4 procent volgens het blad Professional Watches. Opvallend is wel de beperkte prijsstijging van de ‘Classic Watches’-collectie, hier vallen de Oyster Perpetual- en Day-Date-modellen onder.

 

Er zijn echter uitzonderingen. Zo steeg de Oyster Perpetual Ref. 124300 van 5.900 dollar in 2021 naar 6.150 dollar in 2022, een prijsstijging van 4,2 procent. Het goede nieuws is natuurlijk wel dat de prijsstijging lager uitpakt dan de inflatie, per saldo per dus feitelijk nog goedkoop uit.

Rolex Submariner wordt 10.5% duurder

Mocht je nu denken dat die prijsstijging voor jou niet zo belangrijk is, dan hopen we maar dat je keus niet zal vallen op een Submariner, GMT-Master II of Daytona. In dat geval mag je nog iets dieper in je buidel tasten. Zo ging de roestvrijstalen Submariner Ref. 124060 van 8.100 dollar in 2021 naar 8.950 dollar, een stijging van 10,5 procent.

Rolex Batman horloge

Met andere woorden, als je weet dat de Rolex Daytona, Datejust en Submariner tot de populairste horloges van 2021 behoren, wordt de kans klein om met een klokje de winkel uit te lopen, tenzij je heen probleem hebt om een paar honderd euro extra af te tikken. Overigens hoef je er niet op te gokken dat de prijsverhoging tijdelijk is, de schaarste van de materialen blijft voorlopig aanhouden.

Tweedehands modellen worden nu echt interessant

Dat de luxe herenhorloges nu nog duurder worden heeft ook een ander voordeel. De markt voor tweedehands Rolex herenhorloges wordt hiermee een stuk groter. Dat is logisch als je bedenkt dat je nu je oude Rolex voor een meer dan gunstige prijs kan verkopen. Zo doen verkoopsites als Australian Watch Buy en Swap and Sell (AWBSS) goede zaken. Ook Nederlandse verkoopkanalen zien een toename van het aanbod van tweedehands Rolex horloges.

Combinatie van factoren

Vreemd genoeg vermoeden deskundige zoals de beheerder van Swap and Sell dat de prijsstijging niet alleen verklaart kan worden door de beperkte beschikbaarheid van de materialen die Rolex gebruikt. Zo bestaat het vermoeden dat men in het verleden de productie niet heeft opgeschroefd toen er nog voldoende aanvoer van grondstoffen was. Op zich is dat niet geheel onlogisch, Rolex zorgt er zo voor dat het een exclusief item blijft.

goedkoopste Rolex horloges

Patek Philippe en Audemars Piguet

Mocht je overigens denken dat je in plaats van een Rolex desnoods ook naar een ander merk kan kijken, pas dan even op. Ook horloges van Patek Philippe en Audemars Piguet kunnen zich verheugen op een grotere belangstelling. Ook al hebben die merken de prijzen niet verhoogd, waarschijnlijk is dat slechts een kwestie van tijd.

Wil jij een dergelijk horloge kopen voor de laagst mogelijke prijs? Bekijk dan de goedkoopste Rolex horloges.