Wat zijn de meest betaalbare Rolex horloges?

Wil je een betaalbare Rolex, dan zijn er grofweg twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een goed onderhouden occasion of een nieuw model. In het geval van een tweedehands zal je eventuele gebruikssporen voor lief moeten nemen. Wil je een nieuw exemplaar, dan is het verstandig om te kijken naar een instapmodel. Juist de afwezigheid van allerlei functies – die je toch amper gebruikt – maakt zelfs een Rolex herenhorloge bijzonder betaalbaar.

 

Rolex Oyster Perpetual

De Rolex Oyster Perpetual is een van de meest populaire modellen. Het goede nieuws is dat je geen schrikbarend groot vermogen hoeft te betalen voor een nieuw model. Dat wil niet zeggen dat het goedkoop is, maar voor 4.898 euro koopje al een nieuw model. Het minimalistische design zorgt ervoor dat je zonder schaamte je klokje kan tonen. Is dat bedrag toch net even iets te hoog? Een goede occasion koop je al vanaf 2.500 euro. Best een goede optie, toch?

Rolex Air King

De Rolex Air King is misschien niet het meest bekend Rolex model, maar ondanks dat mag je ermee gezien worden. De Air King is een typisch luchtvaart model zonder overbodige toeters en bellen. Lekker simpel dus. Voor een bedrag vanaf 5.283 euro mag jij jezelf eigenaar van een Rolex Air Kind noemen. Dan heb je dus de basic uitvoering. Mag het net iets spannender zijn, kies dan voor de uitvoering in Arabic Pink. Je bent dan omgerekend slechts 24 euro meer kwijt.

Rolex Explorer

Natuurlijk hoef jij je niet te schamen voor het dragen van een Rolex. Sterker nog, met de Rolex Explorer val je zeker op. Het is een robuust – zeg maar gerust grof – model en een waar icoon onder de Rolex klokjes. Het model werd voor het eerst gepresenteerd in 1953 en in 2010 werd het model opnieuw geïntroduceerd. Is dit jouw favoriete model? Als je er geen probleem mee hebt om 9.360 euro af te tikken is hij helemaal van jou. Een tweedehands exemplaar gaat je nog altijd minimaal 7100 euro kosten. Dus toch redelijk aan de stevige kant.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROLEX (@rolex)

Rolex Datejust

Wil je niet echt het goedkoopste model hebben, maar wel een klokje wat je met trots kan dragen, dan is de Rolex Datejust echt jouw model. Het herenhorloge kun je overal dragen, zelfs als je bij voorkeur gewoon casual gekleed wilt gaan. De Datejust ligt qua prijs wel iets hoger dan de voorgaande modellen, maar voor 8.990 euro draag je al een nieuwe Rolex Oyster Perpetual Datejust White Dial Automatic.

Rolex Submariner

Het is zo’n beetje de bekendste Rolex horloges van dit moment: de Rolex Submariner. Het klokje heeft niet alleen een prima uitstraling, maar is ook zeer betrouwbaar. Talloze sterren dragen bij voorkeur de Rolex Submariner. Denk maar aan namen als Diego Maradona, Steve McQueen, Al Pacino en James Bond. Dat het klokje zo populair is komt vooral vanwege de betrouwbaarheid en uitstraling. Als je weet dat je al een Submariner koopt vanaf 8.204 euro, is de keuze snel gemaakt. Dan krijg je dus de Rolex Datejust 36 Blue Dial. Een occasion scoor je al vanaf 5.600 euro.

Let op waar je een Rolex koopt

Ook al lijken de prijzen enorm mee te vallen, het is wel verstandig om je goed te laten informeren. Dat is vooral het geval als je besluit om een Rolex online te bestellen. Die keuze zou begrijpelijk zijn vanwege de lange wachttijden bij je lokale horlogeverkoper. Let daarnaast ook op de locatie van de verkoper. Als je jouw Rolex herenhorloge via een Amerikaanse website koopt, betaal je nog altijd btw over de getoonde prijs. Zo’n goedkoop model kan dan uiteindelijk een flink stuk duurder blijken te zijn.