De top 10 populairste hondennamen in Nederland

Iedereen moet jou natuurlijk bewonderend aankijken wanneer je door het park keihard je hond roept. En blijkbaar is “Mahaaaax, kom maar naar papa!” een hele populaire optie. Het √°llerfijnst vinden Nederlanders het om hun hond een hele klassieke naam te geven. Maar ook de kort-korter-kortst trend blijkt een blijvertje, wat direct is terug te zien in de lijsten met favoriete namen. We zetten de 10 populairste hondennamen van 2019 op een rij.

 1. Max
 2. Luna
 3. Lola
 4. Bella
 5. Pip
 6. Bobby
 7. Charlie
 8. Tommy
 9. Bo
 10. Cooper

Artiestennamen blijken heel populair, wees niet verrast als je iemand in het bos ‘Pablo’ of ‘Rembrandt’ hoort roepen. Waar Nederlanders ook heel sterk in zijn is om in plaats van hun hond een echte ‘hondennaam’ te geven, ze een typische ‘mensennaam’ te geven. En laten we eerlijk zijn, hoe heerlijk is het om aan een hele harige, kwispelende ‘Jan’ te vragen of hij al zin heeft in zijn avondeten? Zeker als je alleen woont voelt het bijna alsof je samenwoont met een mens.

populaire hondennamen

We zetten ook nog even de favorieten namen onder elkaar specifiek voor reutjes en teefjes.

Top 10 hondennamen voor teefjes

 1. Luna
 2. Lola
 3. Bella
 4. Pip
 5. Bo
 6. Kaya
 7. Daisy
 8. Joy
 9. Jackie
 10. Lili

Wat nog meer blijkt is dat de lijsten voor populairste hondennamen de afgelopen jaren weinig zijn gewijzigd. Nederlanders houden niet echt van verandering. Never change a winning team, zullen we maar zeggen. Herken jij ze?

Top 10 hondennamen voor reutjes

 1. Max
 2. Bobby
 3. Tommy
 4. Cooper
 5. Bink
 6. Ollie
 7. Jack
 8. Bikkel
 9. Marley
 10. Joep

Wij zijn verkocht. Als jij dat nog niet bent, laat je dan overhalen door 8 redenen waarom een hond een verrijking voor je leven is.