Oude classics op de Playstation 5, de droom van elke gamer

Bij de komst van elke nieuwe generatie gameconsoles van Sony komt de vraag weer tevoorschijn: kan je met de Playstation 5 ook je spellen van de vorige generatie spelen? Vaak is ‘nee’ het juiste antwoord op die vraag. Sony’s huidige console, de playstation 4, beschikt bijvoorbeeld niet over deze mogelijkheid. Bij de playstation 3 was dit enkel het geval voor de eerste versie, die maar voor korte tijd werd verkocht. Bij de playstation 2 was men erg te spreken over het feit dat deze console wel zo’n functie bevatte. Daarom zien veel mensen de kans groot in dat Sony met de playstation 5 die zogeheten backwards compatibility terugbrengt.

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

playstation 5 MAN MAN

Nieuw patent doet oude tijden herleven

Er is een goede reden om aan te nemen dat de geruchten waar zijn en dat de console de mogelijkheid zal hebben om oude games af te spelen. Die reden is dat Sony pas geleden een patent heeft aangevraagd. In dat patent stond omschreven hoe Sony een chip wil gebruiken die niet alleen heel snel kan zijn voor de spellen van nu. Die chip moet namelijk ook oude spellen kunnen afspelen. Om dat te kunnen heeft die chip een andere ‘architectuur’ nodig dan normale chips. Meestal heeft Sony het er niet voor over om extra tijd en kosten daar in te steken. Maar misschien dat Sony het patent toch gaat gebruiken bij de Playstation 5. Dan zijn de die-hard fans van echte Playstation-classics ook weer tevreden gesteld.

photo-1531768651081-dc40603fc5d8

De release date van de Playstation 5

Sony wil nog niet veel woorden kwijt over de datum waarop de consument de nieuwe console kan kopen. Wel heeft Sony gezegd dat het van plan is om de huidige generatie een langere levensduur mee te geven dan voorgaande modellen. Wie kan ze ongelijk geven? Van de huidige generatie consoles staat de Playstation qua verkoopaantallen dik bovenaan. Er is verder ook niks bekend over welke hardware het apparaat zal beschikken. De enige verhalen die over het product worden verteld zijn slechts geruchten. Maar aangezien Sony ons generatie op generatie steeds weer goede consoles levert, verwachten wij alleen maar het beste.

Playstation 5 MAN MAN

Of hij nou oude titels af kan spelen of niet. Wij wachten in elk geval in spanning af op de komst van de Playstation 5.