De perfecte baardlengte

In het onderzoek, gepubliceerd in The Journal of Evolutionary Biology, lieten de onderzoekers 8520 vrouwen verschillende mannen, met verschillende lengtes gezichtshaar beoordelen. De gezichten werden gemanipuleerd met computer graphics. Ook speelden de onderzoekers met de typisch ‘mannelijke kenmerken’ zoals een grotere en scherpere kaaklijn. Dit was volgens het onderzoekers kenmerkend voor een ‘goede gezondheid’. Een baard daarentegen was kenmerkend voor de leeftijd van de man, zijn sociale status en mate van dominantie. Dus wat is nou de ideale baardlengte?

De mate van gezichtshaar of beter gezegd: het gebrek aan gezichtshaar had een grote invloed op de sex-appeal en waargenomen mannelijkheid.

baard aantrekkelijker man man

Vrouwen beoordeelden gladgeschoren mannen (en in het bijzonder mannen die er vrouwelijk uitzagen) als minder aantrekkelijk. Zowel voor relatie-materiaal als one-night stands. Mannen met een stoppelbaard kregen in beide categorieën een hoge beoordeling en werden op het gebied van one-night stands en korte relaties verkozen boven de lang bebaarde man.

Een lange baard werd aantrekkelijk gevonden door vrouwen die op zoek waren naar een langetermijn-relatie. Een volle baard maakt de man ‘ontzagwekkender’ wat vrouwen onbewust het gevoel geeft dat deze man vruchtbaarder is en dat ze kans op overleven groter was. Wanneer we in de pre-historie leefden tenminste.

Concluderend kun je met het juiste baardtype, de juiste vrouw veroveren. Doe hier je inspiratie op.