Pindakaas, nooit geweldig voor je adem, maar kijken we nu toch even overheen. Er zijn inmiddels heel wat variaties op de markt. Extra romig of met extra noten, maar alleen de 100% pindakaas is echt gezond en al helemaal voor sporters. Wij laten je zien waarom dit zo.

Waarom is pindakaas gezond voor sporters?

1. Het bevat veel eiwitten

Iedere fanatieke sporter heeft veel eiwitten nodig. Dit is onder andere goed voor het aanmaken van spieren en guess what, pindakaas bevat er genoeg, maar dat niet alleen. Ook geeft pindakaas een verzadigd gevoel en stilt het de honger.

2. Pindakaas is gezond vanwege de onverzadigde vetten

Pindakaas heeft een hoog vetgehalte. Het kan zijn dat je denkt dat dit slecht is, maar nee, bij een gezond voedingspatroon, moet je verzadigde vetten zoveel mogelijk mijden. Onverzadigde vetten heb je daarentegen dagelijks nodig. Gezonde vetten kun je veel in producten zoals vis of avocado terug vinden.

pindakaas gezond sporters

3. Verschillende vitamines en andere voedingstoffen

Pindakaas is gezond omdat het boordevol voedingsstoffen zit. Zo bevat het vitamine B6, vitamine E, Koper, foliumzuur en magnesium. Een broodje pindakaas is dus een voedzame maaltijd en zeker wat sporters nodig hebben om hun lichaam te voeden voor een hoge inspanning.

4. Het helpt met de spieropbouw

Dat pindakaas goede voedingsmiddelen bevat mag dus wel duidelijk zijn, maar daarnaast is het bewezen dat pinda’s ook je testosterongehalte een boost kunnen geven. Hierdoor kun je makkelijker spieren opbouwen en vet verbanden. Dit resulteert uiteindelijk tot betere prestaties.

5. Pindakaas is goed tegen hart en vaatziekte

Pindakaas bevat vele onverzadigde vetzuren en uit onderzoek is gebleken dat deze vetzuren kunnen helpen hart en vaatziekte tegen te gaan. Zeker voor een sporter is het dus belangrijk dat dit op orde

Hopelijk heeft dit artikel ervoor gezorgd dat je voortaan nog meer geniet van je broodje pindakaas. Wil je nog wat voedingstips? Lees dan ons artikel met 10 tips voor gezonde tussendoortjes. Of lees in ons artikel of je nu met bakboter of olijfolie moet koken.