Wat is in ieder geval niet de perfecte relatie?

Iedereen heeft wel een idee over hoe de perfecte relatie voor hem of haar eruit moet zien, maar soms kunnen we daar ook een beetje in doorslaan. Volledig onhaalbare ideeën van wat een vrouw allemaal moet kunnen, doen en hoe ze eruit moet zien zitten je alleen maar in de weg. Tuurlijk, er zijn tekens waaraan je kan zien of ze relatie materiaal is of niet, maar deze kunnen alsnog geblokkeerd worden door jouw rare gedachtes over wat een ‘perfecte relatie’ moet zijn. Sommige ideeën zijn nou eenmaal niet realistisch en komen alleen in films. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

1. Je maakt elkaar compleet

In How I Met Your Mother maken Lily en Marshall altijd heel schattig elkaars zinnen af en kunnen ze praktisch elkaars gedachten lezen. Als je hiernaar op zoek bent, dan kun je lang wachten. Er zijn miljarden individuele mensen die allemaal weer anders zijn. Het is dus helemaal niet erg dat jullie niet 100 procent matchen. Kijk, als het wel zo is, zeggen wij niet dat dat fout is. Hetgeen dat we willen zeggen is dat je er niet specifiek naar op zoek moet gaan.

Als je niet perfect voor elkaar bent en niet in elkaar valt als een puzzel, biedt dat juist ruimte voor andere meningen, inzichten en leuke gesprekken. Wanneer je het altijd maar met elkaar eens bent en hetzelfde denkt, dan komt er nooit andere input. Je leert elkaar juist kennen wanneer je erover praat met elkaar. En wie weet, wellicht kan je na een tijd wel elkaars zinnen afmaken. Dan is het toch nog compleet.

2. Altijd maar jouw gelijk vasthouden

Altijd maar denken dat jij gelijk hebt en zij niet, dat gaat jullie nooit verder brengen. Het leven bestaat uit compromissen sluiten en soms moet je gewoon even jouw ego aan de kant zetten. Het is altijd goed om te bedenken: wat nou als zij dat zou doen? Verplaats jezelf in haar en dan kan je zien dat het niet altijd even leuk is als je maar domweg jouw mening vasthoudt. In de waan van het denken dat jij gelijkt hebt, elimineer je volledig de kans dat zij misschien ook wel een beetje gelijk heeft. We zeggen niet dat je helemaal moet veranderen voor je partner, maar je moet je ook in haar perspectief kunnen verplaatsen. Dit is een van de belangrijkste relatie skills die elke volwassen man moet hebben.

goede relatie hebben

 

3. Een perfecte relatie fixt alle problemen

Niks is minder waar. Met een perfecte relatie zijn niet opeens al jouw problemen opgelost. Ondanks dat je samen in een relatie zit, heb je nog altijd jouw eigen problemen die jij zelf moet oplossen. Het is niet zo dat als jij de perfecte vrouw hebt gevonden, dat opeens al jouw problemen daarmee verdwijnen.

Het is belangrijker om op jezelf te focussen en jouw problemen zelf op te lossen, in plaats van op zoek te gaan naar de perfecte relatie die dat vóór jou gaat doen. Aan jezelf werken zorgt ervoor dat jij zelfverzekerder, gezonder en beter in het leven gaat staan. En daardoor zal je ook sneller iemand tegenkomen die wellicht de liefde van je leven kan zijn.

Als je al in een relatie zit en er zijn problemen die op jouw/jullie weg komen, dan kan je niet zomaar opgeven. Het is belangrijk om te onthouden dat een perfecte relatie niet perfect is omdat er geen problemen zijn. Een perfecte relatie is perfect omdat er twee mensen zijn die naar een oplossing zoeken voor het probleem en altijd een weg vinden om het te laten werken.