Penthouse in Amsterdam Zuid staat nu te koop op Funda

De makelaar noemt de woning in Amsterdam Zuid een penthouse, maar eigenlijk zijn het twee appartementen die sinds kort zijn samengevoegd tot één groot appartement.

De ruimtes in de woning zijn verdeeld in twee verdiepingen. De ruim 375 vierkante meter biedt genoeg ruimte om al je dromen te verwezenlijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eigen bioscoop, een biljart-kamer of een lasergame parcours? Let’s go.

hal van appartement

Het penthouse heeft twee woonkamers

Omdat het penthouse eerst twee verschillende appartementen waren, heeft naast twee voordeuren ook twee ruime woonkamers. Het nadeel is daarbij wel dat je voor beide adressen maandelijks nog servicekosten (€525 + €447) kwijt bent. Maar goed, als je dit appartement kan betalen, zijn die servicekosten een fluitje van een cent. Naast de twee woonkamers krijg je onder andere nog vijf slaapkamers, een ruime badkamer en een grote kantoorruimte.

woonkamer 1 penthouse woonkamer 2 penthouse

Niet de mooiste straat van Amsterdam Zuid

Op de Funda-pagina van het penthouse wordt er gesuggereerd dat je vanuit het penthouse het mooiste uitzicht van Amsterdam Zuid zou hebben. Wat namelijk bijna nooit voorkomt, is dat je in Amsterdam Zuid uitzicht hebt op het Noorder Amstelkanaal. Maar wanneer je in een van de woonkamers van deze woning plaatsneemt, kijk je door vijf enorme ramen uit op dat kanaal. Overigens zit je ook niet ver van het centrum af: wanneer je de fiets zou pakken, ben je binnen 16 minuten op de Dam. Ga je met de auto? Dan ben je 19 minuten onderweg en parkeer je het beste bij de parkeerplaats op het Beursplein.

dakraam in penthouse uitzicht van penthouse amsterdam zuid

Wie is de huidige eigenaar van het penthouse?

De huidige eigenaar van het dubbele appartement klinkt je waarschijnlijk niet bekend in de oren: Leena Mononen. Maar wanneer je weet dat ze de eigenaar is van Hotel Des Arts in Amsterdam, we haar ene zoon Thomas Lam kennen als voetballer bij PEC Zwolle en haar andere zoon kennen als beste vriend en zakenpartner van Lil’ Kleine, begint er misschien een belletje te rinkelen.

penthouse eetruimte amsterdam zuid funda slaapkamer penthouse amsterdam zuid

funda amsterdam zuid te koop

Het penthouse is te koop aangeboden op Funda voor het astronomische bedrag van 4,7 miljoen euro. Daarmee krijg je dus een dubbel appartement, maar ook nog een zwembad met sauna die je deelt met 17 andere bewoners van het appartementencomplex.